Pěstování amerických borůvek není nejjednodušší, ale přesto se do toho mnoho lidí pouští. Jejich chuť je naprosto dokonalá a jsou velmi zdravé. Žádné jiné ovoce neobsahuje tolik antioxidantů, které dokážou vyčistit tělo od škodlivin.
Odstopkovat a propláchnout v cedníku? Většina lidí postupuje při donesení jahod z obchodu nebo z farmářského trhu přesně tímto způsobem. Na jahodách se přitom vyskytují různé patogeny, bakterie nebo jiné škodlivé látky, které mohou být zdraví škodlivé.
Jedná se o tajnou zbraň zahradníků, kterou si snadno připravíte sami.
Kupovaná zelenina a ovoce nemají rozhodně tak vydatnou chuť jako ty, které si vypěstujeme doma na zahrádce. Je to dáno tím, že tato zelenina musí být sklízena dříve, aby po čas cestování za zákazníkem dozrála.
Kdo by nemiloval sladkou dužinu plnou lahodné šťávy. K osvěžení v letních měsících jde o jednu z nejvíce využívaných pochutin.
Sezóna třešní začala. Bohužel cena za tyto lahodné plody láme každý rok nové rekordy. Jakmile se staneme šťastnými majiteli třešní, nezahazujme jejich stopky. Poradíme, jak si z nich vyrobit zdraví prospěšný nálev.
Jahody jsou v letní sezóně nejoblíbenějším a snadno dostupným ovocem. První jahody se objevují na přelomu května a června s příchodem teplých slunečných dnů a provázejí nás minimálně do poloviny července.
Aby plodiny měly co největší výnosy, je třeba o ně náležitě pečovat. Kvasnicový postřik zpevní rostliny jahod a přispěje k jejich lepšímu růstu. Jde o přírodní a ekologický prostředek, který si můžete připravit sami.