Vypeckování třešní je časově poměrně náročná činnost, avšak pokud se rozhodneme ovoce sušit, zavářet nebo zpracovat do dezertů, pak i nezbytná.
Jablka jsou zdaleka jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. Jsou cenné pro snadnou dostupnost, ale také zdravotní vlastnosti. Jsou skvělým sladkým pamlskem a jejich velkou výhodou je i jednoduchá konzumace.
Fíky patří mezi superpotraviny, které obsahují spoustu vitaminů a dalších látek, které naše tělo potřebuje. Fíky jsou ovoce, které mění během zrání barvu ze zelené na fialovohnědou. Má sladkou chuť, kvůli které je lidé milují.
Maliny jsou vynikající hlavně čerstvé, ale skvěle chutnají také ve formě zavařenin. Přidat je můžete do domácí zmrzliny, dezertů nebo dortů. Toto sladké ovoce ale můžete použít také pro výrobu malinové tinktury.
Bezinková šťáva je oblíbeným nápojem, a to nejen proto, že báječně chutná. Už naše babičky ji používaly k léčbě různých druhů onemocnění.
Nastává období, kdy si většina z nás ráda vychutná borůvky nebo maliny přímo z keříku v lese. Víte ale, co tím způsobujete vlastním játrům?
Maliny jsou nejen zdravé, ale i nesmírně chutné. Bohužel se stává, že je často napadají choroby a škůdci, kteří ničí úrodu.
Jahody patří mezi nejoblíbenější a nejsnáze dostupné ovoce v letní sezóně. První jahody se objevují na přelomu května a června s nástupem teplých, slunečných dnů a doprovázejí nás minimálně do poloviny července.