Britská biofarmářka radí, které ovoce a zeleninu v lednici rozhodně neskladovat

Že lednička s ovocem a zeleninou nejdou vždy dohromady, o tom je přesvědčena Jane Scotterová, která má vlastní biodynamickou farmu ve Velké Británii. Hospodaří na ní poněkud alternativně, ale s velkým úspěchem. Hlavními zásadami tohoto způsobu hospodaření jsou především ohledy na životní prostředí, etické chování k zvířatům a používání pouze organických hnojiv, přičemž svou roli hrají také vesmírné procesy.

Mražené ovoce a zelenina jsou vždy po ruce, pozor ale na složení

Pokud jde o různé konzervační postupy, mražení je jistě jedním z nejlepších, protože při správném provedení zajišťuje, že mražené potraviny bude možné zkonzumovat až po nějaké době od zakoupení a budou obsahovat všechny důležité látky, které jsou v čerstvém ovoci a zelenině. Navíc díky mražené zelenině a ovoci si můžeme dopřát v průběhu celého roku i takové druhy, které zrovna nemají sezónu.

Místo kompotů a dezertů raději unikátní třešňová tinktura. S mnoha zdravotními problémy zatočí během chvíle

Když nás trápí zdravotní problémy, je několik možností, jak se dají vyřešit. Někdo zamíří k lékaři, který mu předepíše léky, zatímco jiný zvolí raději přírodní, léty osvědčenou metodu. Sem se řadí i využití takzvaných tinktur, který se dají vyrobit z mnoha běžných ingrediencí. Mezi takové se řadí dokonce i obyčejné třešně.

Citron je skvělý nejen uvnitř, i citronová kůra najde mnohé využití

Kůra z citronů patří mezi nejčastější odpad. Napadlo by vás, že ji lze recyklovat? Příště ji schovejte a inspirujte se následujícími způsoby, jak citronovou kůru využít k čistší a provoněné domácnosti! Osvěžovač vzduchu V tomto případě lze použít kůru nejen z citronů, ale také pomerančů či grapefruitů. Povařte hrst slupek ve vodě se špetkou skořice a pár kousky hřebíčku.

Vychutnejte si mango bez boje. Oloupání a vyndání pecky zvládnete s šikovnými triky

Mango je lahodné a šťavnaté ovoce, známé svou charakteristickou chutí, která přímo láká naše smysly. Mimo to má mango blahodárné účinky na lidské zdraví. Díky velké pecce a silné slupce může být loupání manga problém. Zde jsou osvědčené triky, které vám s tím pomohou! Příprava Loupání a porcování manga je obtížné kvůli charakteristické ploché pecce, která nevystupuje z dužiny. Aby bylo krájení a loupání manga snazší, položte si ovoce na dlaň.

Uskladnění sezónního ovoce nabízí několik možností, vyberte si tu nejlepší pro vás

Konec léta je obdobím, kdy je třeba zvážit, jak uchováte sezónní ovoce a zeleninu. V létě se sezónní ovoce a zelenina uchovávají snáz než v zimních měsících. Avšak i to je možné! Některé druhy lze zmrazit, jiné mořit či zavařovat. Sušení Sušení ovoce a zeleniny vyžaduje odstranění obsažené vody. Vzhledem k tomu, že bakterie potřebují vodu, aby přežily, proces sušení zajišťuje, že se jídlo časem nezhorší.

Vypěstujte si domácí ananas. Jediné, co budete potřebovat, je trpělivost

Ananas je exotické ovoce, které si v našich luzích a hájích získalo velkou oblibu. Díky jeho přirozeně sladké chuti ananas velmi dobře zbaví žízně a hodí se na lehkou svačinku. Ananas má ale také nepopiratelné účinky na vaše zdraví, protože obsahuje celou řadu minerálů a vitamínů. Pro jeho prospěšné složení jeho konzumaci doporučují i renomovaní vědci, lékaři a dietologové. Jedná se o velký zdroj vitamínů A, C a několika druhů vitamínu B.

Kouzelné žluté ovoce se doma neztratí. Navrátí lesk povrchům a odstraní skvrny

Vůně citronu nás vždy dokáže povzbudit. A to nejen po psychické, ale i fyzické stránce. Citron je nabitý důležitými živinami pro tělo, především vitamínem C a B. Každý z nás by si měl takové ovoce dopřát každý den. Ale věděli jste, že lze citron mimo jídla a pití využít i při úklidu? Že ne? Rádi vám různé způsoby čištění prozradíme.