Semena nového koření, která se u nás používají jako koření v kuchyni, se původně pěstovala na Jamajce. Tyto zázračné aromatické kuličky používáme v každé kuchyni.
Teploty stoupají, předpověď je příznivá a praků ubývá. Ideální doba začít plánovat příjemné posezení na terase. Pokud ještě není připravena, je nejvyšší čas vyladit ji k naprosté dokonalosti. Jak na to?
Mrkev patří mezi zeleninu, která má pro zdraví mnoho prospěšných vlastností. Působí příznivě na zrak, zlepšuje metabolismus a činnost imunitního systému.
S příchodem teplejších dní se zvyšuje také možnost, že narazíte na různý hmyz. Mezi jeden z nejnepříjemnějších určitě patří klíště. Chraňte se před ním pomocí přírodní síly v podobě jedné rostliny, která klíšťata přirozeně odpuzuje.
V mládí často ignorujeme škodlivost některých výrobků. Postupem času však získáváme pokoru, protože naše tělo nám každý rok odpouští méně a méně.
Ředkvičky jsou krásně barevná zelenina, kterou budete milovat. Dá se snadno vypěstovat na zahradě a obsahuje živiny, které jsou pro naše tělo prospěšné.
Konvalinka je malá, ale přesto nepřehlédnutelná rostlina. Potěší krásným zvonkovitým květenstvím a intenzivní vůní. Využívá se také v aromaterapii. Konvalinka se často vyskytuje v našich lesích, kde je pod přísnou ochranou.
Již od starověku je vavřín považován za symbol vítězů. Každá hospodyňka jej zná pod pojmem bobkový list, výborně doplňuje česnek i pepř, nechybí ve vývarech, omáčkách nebo při pečení masa.