Lot Raw Fresh Juicy Fermented Meat Beef Uncooked Steaks Wooden Table

V 50 letech už nám tělo nic neodpustí. Některé potraviny způsobí nepříjemné zdravotní problémy

V mládí často ignorujeme škodlivost některých výrobků. Postupem času však získáváme pokoru, protože naše tělo nám každý rok odpouští méně a méně. Jeho regenerační schopnosti a schopnost odstraňovat toxiny, odpadní látky a nepotřebné metabolické produkty klesá.

To, co máte na talíři, určuje vaši pohodu, ale i zdravotní stav

Jako první byste určitě měli vynechat rychlé občerstvení. Takové potraviny jsou skutečnou bombou chemických přísad, které mají zlepšovat chuť, vzhled a vůni. Rychlé občerstvení a nezdravé výrobky obsahují navíc velké množství soli, což je další důvod, proč se jich vzdát. Sůl je tak běžně používaná přísada, že často už její chuť ani necítíme. Je přítomna i ve sladkostech a různém pečivu. Najdeme ji i ve výrobcích, ve kterých ji vůbec neočekáváme.

Mohlo by vás zajímat:  Samotná i opražená v salátu: slunečnicová semínka jsou poklad, který si můžeme dopřát každý den

Další produkt, který ve vyšším věku škodí, je cukr. Poškozuje zdraví, ale také postavu. Nadměrná konzumace cukru je nejjednodušší způsob, jak dosáhnout nadváhy a obezity, zejména po dosažení věku 50 let, kdy se metabolismus výrazně zpomaluje. Cukr, zejména pokud se konzumuje ve vyšších dávkách, zatěžuje slinivku břišní, zvyšuje riziko inzulínové rezistence a cukrovky 2. typu.

Zdroj obrázku: Freepik

Pozor na červené maso

Maso je těžko stravitelný produkt, který v kombinaci se zpomaleným metabolismem prodlužuje jeho trávení a zadržování v trávicím traktu. Denní konzumace červeného masa jasně zvyšuje riziko vzniku kolorektálního karcinomu. Podle amerického institutu pro výzkum rakoviny až o 72 procent. Upřednostněte raději libové bílé maso nebo ryby.

Mohlo by vás zajímat:  Nádherná konvalinka je ceněná léčivka, její krása ale může také ublížit

Dávejte si pozor na množství konzumovaných omega-6 mastných kyselin. Přestože jsou nezbytné pro správný průběh mnoha životních procesů, konzumovány ve velkém množství mohou být škodlivé. Velké dávky omega-6 mastných kyselin se nacházejí ve žloutcích, slanině, slunečních semenech, slunečnicovém oleji, sójových bobech a margarínu. Nadbytek omega-6 zvyšuje riziko zánětu a mnoha civilizačních onemocnění.

Zdroj: https://www.eatthis.com/never-eat-after-50/
Přidat na Seznam.cz