Každodenní strava má vliv na zdravotní stav, především na fungování jater. Zdravý jídelníček zamezí ztučnění jater nebo cirhóze. Jaké potraviny škodí nejvíce? Nejsou též ve vašem denním menu?
Vaření vajec zabere jen několik minut v závislosti na tom, jak moc je chcete mít uvařené. Naměkko to potrvá pár minut, natvrdo o něco déle, až kolem 12 minut.
Může se zdát, že každý druh chleba je pro naše zdraví prospěšný, ale není to pravda. Některé druhy mohou ve skutečnosti zvýšit hladinu krevního cukru.
Vysoký cholesterol je většinou spojovaný s nemocemi, jako je mozková mrtvice, onemocnění tepen a jiné. Čím více cholesterolu v krvi máme, tím vyšší riziko kardiovaskulárních onemocnění hrozí.
Mezi základní koření v každé kuchyni patří sůl, pepř a červená paprika. O soli se sepsalo mnoho studií a odborníci mnohdy doporučují solit s mírou. Jak je to ale s pepřem? Může nám velká dávka pepře uškodit?
Hodně lidí se těší na léto, až budou moci znovu trávit celé hodiny venku v přírodě. Bohužel k létu neodmyslitelně patří také otravný a nebezpečný hmyz, který nám může tyto chvilky zkazit.
Šetřit potravinami se vyplácí nejen s ohledem na ekonomické úspory, ale správným uchováváním připravených jídel lze prodloužit jejich čerstvost a mít vždy pokrmy po ruce.
Přemýšlíte nad tím, co jíte? Víte, že podle toho budete žít méně, nebo více let? To, co během svého života sníte a vypijete, může ovlivnit celkovou délku života.