Bolení břicha je velmi nepříjemnou dohrou jinak skvělého svátečního oběda. Těžký žaludek a bolesti plynou z množství zkonzumovaného jídla a přejedení, jindy je zdroj potíží v tučných pokrmech.
Malé muchomůrky? Houby shiitake mohou někomu připadat nevzhledné, ale skrývají v sobě velké bohatství chuti i zdravotních účinků, pro které jsou považovány za nejlepší na světě.
Rýže patří mezi tradiční pokrmy, které se nejčastěji v tuzemsku podávají jako příloha namísto brambor. Je považována za zdravou potravinu, proto je součástí slaných jídel, polévek, rizota či salátů, ale také sladkých nákypů nebo pudinků.
Spojujeme si ho hlavně se svařákem nebo perníčky, přitom má mnohem více předností. Pomůže při bolesti v krku nebo zubů, ochrání nás před stárnutím nebo ztučněním jater. Takové vlastnosti vykazuje hřebíček.
Ve vývarech, v omáčkách, pod masem i v salátech. Petržel má v kuchyni své nezastupitelné místo a je považována za jeden z nejzdravějších druhů.
Život ve stresu vážně poškozuje zdraví, nervové vypětí totiž významně ovlivňuje všechny vnitřní orgány, protože psychika je propojená s ostatními částmi těla.
Zdravé a moderní? Klíčky a různé druhy výhonků jsou známé lidstvu tisíce let, už ve starověku měli učenci povědomí o prospěšnosti chlorofylu z raných zelených výhonků.
Ovocná a zeleninová smoothie jsou moderním trendem, ale o prospěšnosti různých druhů šťáv se ví už dlouhá staletí.