Hrušky rozpohybují střeva a nastartují trávení. V kombinaci s medem zachutnají každému

Trápí vás dlouhodobě zažívací obtíže, neprůchodnost střev nebo přímo zácpa? V tom případě jsou ideálním ovocem pro zlepšení vyprazdňování hrušky. Vhodné jsou zralé, dostatečně měkké, které rozhýbají střeva už po 2 nebo 3 kouscích. Hrušky podporují trávení, jsou bohaté na vlákninu, ale také zdrojem důležitých vitamínů, minerálů a v neposlední řadě antioxidantů, které odstraňují toxiny z těla. Hrušky toho ale umí mnohem více, dopřát si je navíc můžete s cuketou a medem na balzamikovém octu!

Zdroj obrázku: Freepik

Hrušky – poklad našich babiček

Ovocný strom, který nechyběl na žádné zahradě? Rozhodně hrušeň, jejíž plody mají blahodárný vliv na lidský organismus. Už naše babičky věděly, že hrušky jsou pokladem pro trávení, protože obsahují vlákninu, ale současně nejsou tak sladké, aby po nich rostla váha směrem nahoru. K tomu obsahují vitamín C (10 mg na 100 g) pro posílení obranyschopnosti organismu před zimou, vitamín B, kyselinu listovou pro správnou krvetvorbu a celou řadu minerálů, jako jsou mangan, jód, draslík, měď, zinek, vápník, bór nebo fosfor, které neutralizují těžké kovy, ale také zlepšují fungování štítné žlázy nebo napomáhají soustředění.

Zdroj obrázku: Freepik

Jedna hruška denně pomůže trávení a kostem

Při konzumaci jedné hrušky denně se stabilizuje fungování střev a srovná trávení, posílí kosti, sníží krevní tlak, a dokonce zpomalí rozvoj makulární degenerace, při které dochází ke ztrátě centrálního vidění. Hrušky je vhodné konzumovat syrové, ale připravit si můžete také delikátní salát s cuketou a medem na balzamikovém octu. Co budete na přípravu potřebovat? Nachystejte si:

  • směs oblíbených zelených salátů (římský, rukola, listový),
  • 1 lžíci šalvěje,
  • bazalku dle chuti,
  • 1 hrušku,
  • 1 cuketu,
  • 1 lžíci balzamikového octa,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • lžičku medu,
  • 10 pražených mandlí,
  • limetkovou šťávu k dochucení.

Příprava salátu

Do misky dejte nakrájenou hrušku na plátky, přidejte cuketu naplátkovanou pomocí škrabky a směs salátů. V hrnku smíchejte olivový olej, balzamikový ocet a med a vymíchejte dresink. Salát posypejte bylinkami, zakapejte dresinkem a posypte mandlemi. Dochuťte limetkovou šťávou.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/285430
Přidat na Seznam.cz