Ripe Pomegranate Fruit Old Black Wooden Vintage

Granátové jablko najde místo i v české kuchyni. Díky šikovnému triku z něho získáte maximum

Granátové jablko si jistě najde i u nás své milovníky, protože obsahuje mnoho polyfenolů. Má jich dokonce třikrát více než červené víno nebo zelený čaj. Tím pádem nás chrání před rizikem rakoviny, naše pokožka bude stárnout pomaleji a sníží se nám krevní tlak. Vyzkoušejte účinky granátového jablka ještě dnes a nebudete litovat!

Z ovoce je potřeba vymačkat co nejvíce

Jestli jste granátové jablko nikdy nezkusili, ale určitě o tu zkušenost nechcete přijít, je nutné vědět, jak z tohoto ovoce dostat co nejvíce vitaminů do těla. Pokud chcete získat jádra z ovoce, musíte jablko na šesti místech propíchnout nožem a poté vést nuž tak, aby se ovoce otevřelo. Odřízněte vršek jablka, aby byla vidět zrnka, kůžičku otevřete a můžete vytáhnout jádra. Semínka by se měla i sama vysypat.

Mohlo by vás zajímat:  A jdeme na bylinky
Zdroj obrázku: Freepik

Jestli semena nechcete, ale toužíte po šťávě, i tady nabídneme řešení. Dejte semínka do sáčku, zavřete ho, a nakonec ho rozválejte. Nakonec odřízněte roh sáčku a nalijte si šťávu přímo do sklenice. Je to jednoduché a funguje to. Pokud váháte při nákupu, jestli je ovoce kvalitní a hlavně zralé, pomůže jeden trik. Vybírejte velké plody s hladkou slupkou, která se bude lesknout. Můžete ovoce zmáčknout, pokud cvakne, granátové jablko je zralé.

Barva neznačí, jak moc je zralé

Aby granátové jablko dozrálo, musíte ho mít při pokojové teplotě doma klidně i několik týdnů. Až začne slupka kolem koruny praskat, je už ovoce zralé a musí se sníst. Co se týče dužiny, střed plodu je rozdělen na několik částí. Každá z nich obsahuje semena, kolem kterých je samotná dužina. Jestli se k ní chcete dostat, je nutné odstranit hořké filmy.

Mohlo by vás zajímat:  Nenechte si zničit úrodu nenasytnými slimáky. Tu nejúčinnější zbraň máte přímo po ruce

Granátové jablko se řadí mezi univerzální ovoce díky své sladkokyselé chuti. Můžete ho přidat do dezertů, jogurtů nebo želé, svoje uplatnění najde i v masových salátech nebo omáčkách. Barva ovoce neznamená, že je zralé nebo nezralé. Pokud najdete červené plody, mohou být sice šťavnaté, ale zároveň kyselé, naopak světlé kousky mohou být sladké.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/12-proven-benefits-of-pomegranate
Přidat na Seznam.cz