Man Working Factory

Partner změnil povolání a já se trápím. Máme sice více peněz, ale do společnosti se s ním bojím chodit

Ne každý změna zaměstnání je dobrá. Sice může přinést více peněz do rodinného rozpočtu, ale objevit se mohou i negativa. Především v oblasti rodinného života a partnerského soužití.

Můj muž se rozhodl, že změní povolání a já mu nechtěla bránit. Nyní toho velmi lituji. Nikdy jsem ho nechtěla brzdit a omezovat, ale vše má své meze. Kdybych věděla, kam toto všechno povede, udělám vše proto, aby zůstal na stávajícím místě – i když by měl méně peněz. Pracoval totiž v kanceláři, měl pod sebou menší tým lidí a hlavně – chodil vždy upravený a v obleku. Se změnou povolání se ale toto všechno změnilo a ani vyšší mzda nemůže kompenzovat věci, za které se stydím.

Mohlo by vás zajímat:  Sůl škodí zdraví. Lepší je využít ji úplně jinak, na své si přijdou i děti

Změna práce mě šokovala

Jednoho dne mi však řekl, že se rozhodl změnit zaměstnání. Pochopitelně jsem ho podpořila, jelikož jsem si myslela, že vzhledem k jeho současné práci a zkušenostem se bude ucházet o pozice podobné, nebo třeba i o práci manažera. V tom mě dokonce utvrdilo i to, že mi říkal, že by z nové práce mohl domů nosit víc peněz a tak bychom mohli být blíže životu, jaký jsme kdy chtěli.

Skutečnost ale byla jiná, než jsem si myslela. Žádný manažer, žádný zaměstnanec v teplé stylové kanceláři, ale manuálně pracující dělník. Nemám nic proti dělnickým profesím, vím samozřejmě, že na mnohých místech se dá i slušně vydělávat. Ale nemohla jsem pochopit, proč zrovna můj muž chce jít na toto místo. On, který byl vždy upravený a slušně vypadající, a nyní bude měnit padnoucí sako za montérky. Pro mě to byla hrůza.

Mohlo by vás zajímat:  4 jednoduché způsoby, jak si zútulnit každé bydlení

Od změny jeho práce se s ním stydím chodit mezi lidi

I když jsem se snažila o odpor a jeho volbu mu rozmluvit, nepovedlo se to. Práci skutečně změnil a začal dělat rukama. A nijak čistá práce to nebyla. On, který si vždy zakládal na upraveném vzhledu, začal chodit domů ušmudlaný, s různými škrábanci a jinými povrchovými zraněními. A i když jako první vždy zamíří do koupelny, je na něm vidět, co dělá.

I když by trávil v koupelně hodiny, je na něm vidět, že už není ten šarmantní muž jako dřív. Poškozené ruce plné mozolů, zažraná špína, kterou nejde vymýt ani tím nejsilnějším mýdlem, a hlavně téměř trvalá špína za nehty. Takto s ním prostě nemohu jít nikam. Špatně se mi to říká, ale dělal by mi ostudu a musela bych se za něho stydět.

Zdroj: Autorský text, emailový příspěvek
Přidat na Seznam.cz