Group Helminths Isolated Black Background 3d Illustration

Střevní pataziti dají zabrat celému organismu. Zpátky do formy vrátí tělo správné potraviny

Tasemnice nebo škrkavka jsou paraziti, kteří se velmi často vyskytují v našem těle. Dokážou hodně ovlivnit především činnost střev, a proto je nutné konzumovat potraviny, které těmto parazitům vadí. Dostanou se nejen do dospělých, ale také dětských střev a už od útlého věku je tak nutné vědět, jaké produkty si dopřát, aby se nám paraziti vyhnuli.

Co musíte udělat, abyste se vyhnuli parazitům?

Parazity je nutné co nejdříve z vašeho těla vyhnat, ještě lepší je ale pečovat o své tělo tak, aby se do něj nedostali. Proto dbejte na pravidla, která zaručí, že bude vaše tělo v pořádku a orgány správně fungovat. Není to jen o potravinách, je také nutné dodržovat správnou hygienu. Mnoho dětí si parazity přinese například z mateřské školy, protože učitelky nemají čas kontrolovat, jestli si po každém použití WC děti umyjí ruce.

Mohlo by vás zajímat:  Namnožte si pelargonie pomocí řízkování a ještě více si užívejte rozkvetlý balkon

Jak se můžete chránit? Především hygienou, pravidelným mytím kupované zeleniny a ovoce a také dávejte pozor při konzumaci syrových ryb nebo masa, které může parazity obsahovat. Doma dbejte na pořádek, uklízejte po sobě kuchyň a pravidelně vyměňujte ložní prádlo. Vhodné je také omezit konzumaci cukru nebo tučných produktů. Do svého jídelníčku byste měli zařadit potraviny, které budou bohaté na živiny, které parazity zničí.

Zdroj obrázku: Freepik

Dávejte si pravidelně probiotika a prebiotika

Jestli máte problém s parazity, můžete jíst některé druhy potravin, kterými je odradíte a z těla dobrovolně odejdou. Můžete se také pojistit probiotiky a prebiotiky, která udržují střevní mikroflóru v normě. Jezte vyváženou stravu, která bude bohatá na vitaminy, minerály, ale také bude obsahovat dostatek bílkovin, zdravých tuků a vlákniny.

Mohlo by vás zajímat:  Při správném skladování vydrží zahradní nábytek několik sezón

Především vláknina je velmi důležitá, co se týče správné funkce střev. Proto si dávejte dostatek přírodních jogurtů nebo kefírů, které obsahují živiny a látky, které vám pomohou střeva vyčistit. Můžete si dát také brusinkovou šťávu, parazitům se nebudou líbit ani ostrá jídla nebo jablečný ocet.

Zdroj: https://www.verywellhealth.com/natural-remedies-for-intestinal-parasites-88232
Přidat na Seznam.cz