Zmražení ovoce a zeleniny vytvoří zásobu na zimu, pár triků uchová jejich chuť i barvu

Mrazene1

Pokud se vám urodilo více ovoce nebo zeleniny, než stihnete zkonzumovat, jistě přemýšlíte, jak ho uchovat třeba do zimy. Nejjednodušším způsobem je zamrazování. I při něm byste ale měli dodržovat pár zásad. Například je důležité ujistit se, že potraviny, které se chystáte zmrazit, jsou čerstvé a bez známek hniloby nebo přezrání. Pořiďte si speciální sáčky Existují speciální sáčky do mrazáku, které vám ušetří spoustu místa.

Skladování zeleniny a ovoce má svá pravidla. Díky nim se plody nebudou tak rychle kazit

Ovoce

Miluje celá vaše rodina všechny druhy ovoce a zeleniny? Pak jistě ve vaší lednici či spíži najdete mnoho zásob, které je třeba během pár dní spotřebovat. Jak zařídit, aby zásoba potravin vydržela co nejdéle čerstvá? Osvojte si tyto skvělé rady a tipy a už nikdy nevyhazujte žádné zkažené druhy ovoce nebo zeleniny. Myslete na správný výběr Základem je správný výběr ovoce i zeleniny už v obchodě.

Lilek lze připravit na mnoho chutných způsobů, dejte mu šanci i vy

Lilek

Lilek můžete často najít v asijských nebo středomořských restauracích. Existují velké středomořské lilky, v Indii je zase oblíbená menší verze. Sehnat lze také různé barevné varianty této zeleniny – zelenou, oranžovou nebo mramorovanou. Lilek je z 90 % tvořený vodou a obsahuje pouze dvě procenta cukru Lilek je plný draslíku, fosforu nebo železa. Obsahuje kromě toho spoustu vitaminu A, C a skupiny B. Je bohatý na vlákninu, která většině lidí v těle chybí.

Kedlubnové pesto zachutná celé rodině a dodá maximum prospěšných látek, které tato zelenina nabízí

Kedlubna1

Kedlubna (nebo také kedluben) patří mezi košťálovou zeleninu a je poměrně oblíbená. Pokud jde o kedlubny, lidé obvykle jedí především plody, hlízy, a to buď syrové, nebo připravené tak, že se například uvaří a zadělají nebo se nakrájené na plátky osmaží. Pokud však připravujete kedlubny, neměli byste se zbavovat jejich listů a při vaření je rovněž využít, protože obsahují více zdraví prospěšných látek než plody.

Správné skladování udrží zeleninu a ovoce déle čerstvé. Ne všechny druhy patří do lednice

Potraviny V Lednici

Sezona dobrého ovoce je tady. Určitě všichni si užíváme chuť sladkých jahod, třešní a mnoha jiného ovoce. Jenže ne vždy koupíme takové množství, které dokážeme okamžitě sníst. Většinou nám nějaké ovoce a zelenina zbyde a bez mrknutí oka je vložíme do lednice. Přemýšleli jste někdy, zda děláte dobře s uskladněním, nebo spíš podporujete rychlé hnití? Jaký druh ovoce a zeleniny nedávat do ledničky? Když si donesete zeleninu a ovoce z obchodu, kam je dáte?

Nečekaně účinný lék, který má každý doma: brambory na neobvyklý způsob

Man Holding Fresh Potatoes

Lidová medicína je plná levných a účinných metod, jak se uzdravit z rýmy, nachlazení nebo kašle. Některé z nich už jsou dávno zapomenuty, přitom přinášejí lidem úlevu a potřebné prostředky seženete dnes téměř všude. Mezi takové potraviny, které jsou zároveň lékem, patří také brambory. Používaly se hlavně k čištění horních dýchacích cest a také zmírňovaly kašel.

Blíží se sezona oblíbené superpotraviny: dýně není jen chutná, je především nabitá zdravím

Dyne1

V ročních obdobích je oblíbenou sezonou každé hospodyně bezesporu sklizeň dýně. Z té se dá totiž připravit kdejaký chutný pokrm, který milují děti i dospělí. Věděli jste ale, že se dýně řadí mezi superpotraviny díky skvělým účinkům na lidské zdraví? Zjistěte, jak moc je tento druh zeleniny výživný. Každá zelenina je prospěšná pro zdraví, ale dýně je ještě o kousek blahodárnější. Je totiž bohatá na vitamíny i minerály.

Ovoce a zeleninu z obchodu nemůžeme konzumovat, dokud neprovedeme důležitý krok

Myti1

Pokud nakupujete ovoce a zeleninu v obchodech, jistě víte, že jsou ošetřené nejrůznější chemií. Není ale nutné tyto látky konzumovat. Pokud víte jak na to, můžete ovoce i zeleninu chemie a nebezpečných toxinů zbavit. Pamatujte, že pouhým umytím pod tekoucí vodou nezmizí ani chemie, ani toxiny, které jsou v ovoci a zelenině napuštěny.