Nakladane1

Nejen okurky. Zavařit si doma můžete i jinou zeleninu, a dokonce i méně tradiční ovoce

Co se týče stravování, rozhodně se oceňují výrobky domácího typu. Dnes už nejsou moderní vajíčka nebo džemy – ale pokud si doma naložíte ovoce nebo svou vlastní zeleninu, můžete získat obdivné pohledy nejen ostatních žen v domácnosti. Jestli si chcete dopřát kvalitní pokrmy nebo si jen tak u televize zobat vlastní naložené okurky, můžete se do toho pustit.

Nemusíte konzervovat pouze okurky, zkuste v kuchyni experimentovat

Naložené okurky si koupíte po celý rok v obchodě, ale pokud chcete zkusit něco nového, můžete vyzkoušet i jiné druhy zeleniny, nebo dokonce ovoce. Připravte si například citrony, které jsou oblíbené hlavně do černého čaje nebo jako prostředek na dokonalý úklid. Hodí se také k eliminaci pachů, zbaví krájecí desku nepříjemné vůně a hodí se do dezertů i slaných jídel.

Mohlo by vás zajímat:  Známá tiktokerka prozradila trik, díky kterému vydrží salát čerstvý a křupavý až 30 dní
Zdroj obrázku: Freepik

Citrony patří mezi potraviny, které se skvěle hodí na moření. Tento nápad přišel až z Maroka a stal se po celé Evropě populární. Naložit si můžete také koření, například pepř. Je to způsob uložení koření známý hlavně v Maďarsku a Bulharsku.

Květák a zelí patří mezi potraviny, které se nakládají nejsnadněji

Naložit si můžete také květák, u kterého stačí jen vhodně naskládat růžičky do sklenice. Na naložení květáku nebo zelí potřebujete pouze několik dalších suroviny a bylinek – česnek, křen nebo nové koření. Můžete přidat také pepř nebo bobkový list, někdo má rád i zázvor. Naložte si je podle své chuti nebo chuti toho, komu budete sklenici plnou zeleniny dávat. Připravte si také solanku – lžíci soli rozpusťte ve vodě a tímto roztokem zalijte všechny přísady v nádobě.

Mohlo by vás zajímat:  Listy různých druhů jsou v lidské stravě nenahraditelné a v množství mikroživin předčí jiné potraviny
Zdroj obrázku: Freepik

Siláží do těla dostanete potřebné přátelské probiotické bakterie, díky kterým nám střeva pracují, jak mají. Jsou důležité pro celý organismus, proto si vyzkoušejte právě tento způsob přípravy. Kvašení, siláž nebo konzervace jsou pro naše tělo důležité metody zachování všech potřebných složek, které zelenina a ovoce obsahují.

Zdroj: https://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-pickle-basically-everything-article
Přidat na Seznam.cz