Okurková šťáva má plno cenných vlastností, které přijdou vhod při léčbě různých problémů. Stojí za to zeptat se na recept, abyste si okurky mohli naložit také vy sami a mít klidně několik sklenic k dispozici ve sklepě. Okurková šťáva je prospěšná nejen při nemocech, ale také podpoří imunitu. Nesprávnou stravou se můžete dostat do velkých zdravotních problémů Zdravý životní styl by si měl osvojit každý z nás.
Krásná, lákavá, ale přesto vyvolává tolik pochybností. Je mladá zelenina, která se vypěstuje ve sklenících, výživná a neobsahuje velké množství chemických látek? Tuto otázku zodpovídá dietoložka Agnieszka Piskala. Vysvětlení Abychom jedli zeleninu i během zimního období, kupujeme ji v obchodních centrech dovezenou z nejvzdálenějších zemí světa. Proto vždy máme velkou radost, když začne jaro a koupíme si sezónní zeleninu, která je pěstována v našich končinách.
Co se týče stravování, rozhodně se oceňují výrobky domácího typu. Dnes už nejsou moderní vajíčka nebo džemy – ale pokud si doma naložíte ovoce nebo svou vlastní zeleninu, můžete získat obdivné pohledy nejen ostatních žen v domácnosti. Jestli si chcete dopřát kvalitní pokrmy nebo si jen tak u televize zobat vlastní naložené okurky, můžete se do toho pustit.
Kapustu a olivy má rád jen málokdo. Buď si tuto zeleninu přímo zamilujete a vyhledáváte ji k jídlu, nebo ji nemáte rádi a nejíte ji vůbec. Mají své specifické chutě, takže si myslíme, že jen tak někdo nevyhledá olivy jen proto, že jsou zdravé. Jistě nikdo z nás o jejich účinku nemusí ani trochu pochybovat. Pomohou nám redukovat váhu a postarat se o silné kosti. Tyto dvě potraviny by měly být stále v ledničce.
Pokud se vám urodilo více ovoce nebo zeleniny, než stihnete zkonzumovat, jistě přemýšlíte, jak ho uchovat třeba do zimy. Nejjednodušším způsobem je zamrazování. I při něm byste ale měli dodržovat pár zásad. Například je důležité ujistit se, že potraviny, které se chystáte zmrazit, jsou čerstvé a bez známek hniloby nebo přezrání. Pořiďte si speciální sáčky Existují speciální sáčky do mrazáku, které vám ušetří spoustu místa.
Miluje celá vaše rodina všechny druhy ovoce a zeleniny? Pak jistě ve vaší lednici či spíži najdete mnoho zásob, které je třeba během pár dní spotřebovat. Jak zařídit, aby zásoba potravin vydržela co nejdéle čerstvá? Osvojte si tyto skvělé rady a tipy a už nikdy nevyhazujte žádné zkažené druhy ovoce nebo zeleniny. Myslete na správný výběr Základem je správný výběr ovoce i zeleniny už v obchodě.
Lilek můžete často najít v asijských nebo středomořských restauracích. Existují velké středomořské lilky, v Indii je zase oblíbená menší verze. Sehnat lze také různé barevné varianty této zeleniny – zelenou, oranžovou nebo mramorovanou. Lilek je z 90 % tvořený vodou a obsahuje pouze dvě procenta cukru Lilek je plný draslíku, fosforu nebo železa. Obsahuje kromě toho spoustu vitaminu A, C a skupiny B. Je bohatý na vlákninu, která většině lidí v těle chybí.
Kedlubna (nebo také kedluben) patří mezi košťálovou zeleninu a je poměrně oblíbená. Pokud jde o kedlubny, lidé obvykle jedí především plody, hlízy, a to buď syrové, nebo připravené tak, že se například uvaří a zadělají nebo se nakrájené na plátky osmaží. Pokud však připravujete kedlubny, neměli byste se zbavovat jejich listů a při vaření je rovněž využít, protože obsahují více zdraví prospěšných látek než plody.