Když se na zelenině nebo ovoci objeví plíseň, většina z nás s nimi ihned zamíří k odpadkovému koši. A opodstatněně, protože plíseň, ač viditelná hlavně zvenčí, napadá celý produkt a je jedovatá.
Některé potraviny nejsou vhodné ke skladování v lednici při nízkých teplotách.
Černý tuřín je bratranec růžové ředkvičky. I přes jeho vzhled se nemusíte obávat jeho konzumace, protože je zdrojem krásy a také vitamínů.
Rajčatový kečup je oblíbeným dochucovadlem, které používáme téměř na denní bázi. Přitom existuje zdravější a lepší alternativa, kterou doma připravíte z červené řepy. Není to nic těžkého, stačit vám bude pár minut.
Listy květáku jsou jedlé, bohužel ne každý si je tohoto faktu vědom, a proto tato část zeleniny často končí v koši.
Všichni, kteří mají rajčatové keře v zahradách, netrpělivě čekají na bohatou úrodu, aby si mohli pochutnávat na vlastní zelenině. Někdy nás však naše netrpělivost nutí vymyslet způsob, jak urychlit zrání. Naštěstí je tento proces možný.
Lahodné, správně kyselé a křupavé okurky jsou skvělé v kombinaci s masovými pokrmy, sendviči, saláty nebo jen tak samotné. Abychom si chuť těchto okurek užili i v zimě, nakládáme je v létě.
Játra patří mezi naše nejdůležitější orgány, a proto je potřeba o ně s láskou pečovat. Bohužel velmi často jim škodíme tím, co jíme nebo pijeme.