Díky pár trikům budou brambory uvařené mnohem rychleji. Rychlému obědu už nic nebrání

Brambory jsou jednou z nejpoužívanějších příloh v českých domácnostech. V břiše už kručí a brambory jsou ještě syrové? Proces vaření této oblíbené zeleniny lze urychlit. A to velmi jednoduchým způsobem. Poradíme, co můžete udělat, abyste zkrátili dobu vaření brambor.

Lze vaření brambor urychlit?

Navzdory kulinářským novinkám a trendům, které se objevují každou sezónu, zůstávají brambory jednou z nejoblíbenějších příloh. Není divu – jsou chutné, dobře se hodí k mnoha pokrmům a jejich příprava není komplikovaná. Brambory také obsahují mnoho vitamínů a minerálů, a co je nejdůležitější, dají se z nich vykouzlit různé druhy příloh. Je to však časově náročné. Vaření brambor po přivedení vody k varu trvá asi 20 minut. Tento proces však lze urychlit.

Mohlo by vás zajímat:  Péče o zahradu začíná na jaře. Trávník, záhony i stromy se odvděčí dokonalým vzhledem
Zdroj obrázku: Freepik

Jak urychlit vaření brambor?

Trik k urychlení vaření brambor je triviální. Zeleninu po loupání jednoduše zalijte horkou vodu z konvice a pak položte misku na hořák nebo horkou desku sporáku. Přidání několika polévkových lžic řepkového oleje nebo olivového oleje do vody také pomůže. Olej udržuje déle teplo, a tak se brambory uvaří rychleji. Také stojí za to vybrat brambory podobné velikosti nebo větší vzorky nakrájet na malé kousky. Je také dokázáno, že slaná voda má vyšší bod varu, a proto se doporučuje solit brambory až poté, co se voda s bramborami začne vařit.

Jak brambory připravit?

Brambory se dají připravit na různé způsoby. Nejzdravější jsou takové, které se připraví ve slupce. Voda u těchto brambor se nemusí ani solit. Pokud chcete vodu osolit, doporučuje se odříznout špičky brambor, aby se sůl do zeleniny během vaření dostala. Brambory jsou pak lépe dochucené. Vařené brambory po oloupání můžete podávat jen omaštěné máslem nebo je můžete posypat pažitkou či jinou bylinkou. Pokud máte rádi jinak upravené brambory, můžete z uvařených brambor vytvořit noky, knedlíky nebo malé šišky. Brambory se tak dají jíst jak naslano, tak nasladko. Z brambor je velmi oblíbená bramborová kaše, bramborové placky nebo lze brambory také zapéct v troubě třeba již s připraveným masem.

 Zdroj: https://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-boil-potatoes-faster-article
Přidat na Seznam.cz