Cuketa se na tuzemských záhonech usadila se vší parádou. Původně se sice jedná o druh tykve obecné, který se dostal do Evropy ze Střední Ameriky, ale kultivar vznikl šlechtěním v Itálii.
Letošní zima sice zatím mnoho sněhu nepřinesla, ale konec měsíce nebo únor mohou ještě vše změnit. V přívětivých dnech s teplotami nad bodem mrazu lze již přikročit ke skleníkovému výsevu zeleniny.
Není žádným tajemstvím, že pro správné dozrání ovoce a zeleniny je důležité, aby byly plodiny odpovídajícím způsobem uchovávány.
Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu.
Brambory jsou jednou z nejpoužívanějších příloh v českých domácnostech. V břiše už kručí a brambory jsou ještě syrové? Proces vaření této oblíbené zeleniny lze urychlit. A to velmi jednoduchým způsobem.
O vlastních rajčatech sní mnozí začínající pěstitelé, ne vždy se jich ale skutečně dočkají. Domácí rajčata chutnají odlišně než kupovaná, k tomu mívají krásnou červenou barvu, plnou a intenzivní chuť a vůni.
Česnek není jen jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, které obohacují chuť mnoha pokrmů. Pro mnoho lidí je to také přírodní antibiotikum.
Pesticidy jsou toxické látky používané pěstiteli k tomu, aby ochránili plody rostlin a rostliny samotné před škůdci. Často se používají v neekologických pěstírnách. Pesticidy odpuzují škůdce, mouchy, vosy, roztoče, ale také ostatní druhy hmyzu.