Letošní zima sice zatím mnoho sněhu nepřinesla, ale konec měsíce nebo únor mohou ještě vše změnit. V přívětivých dnech s teplotami nad bodem mrazu lze již přikročit ke skleníkovému výsevu zeleniny.
Není žádným tajemstvím, že pro správné dozrání ovoce a zeleniny je důležité, aby byly plodiny odpovídajícím způsobem uchovávány.
Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu.
Brambory jsou jednou z nejpoužívanějších příloh v českých domácnostech. V břiše už kručí a brambory jsou ještě syrové? Proces vaření této oblíbené zeleniny lze urychlit. A to velmi jednoduchým způsobem.
O vlastních rajčatech sní mnozí začínající pěstitelé, ne vždy se jich ale skutečně dočkají. Domácí rajčata chutnají odlišně než kupovaná, k tomu mívají krásnou červenou barvu, plnou a intenzivní chuť a vůni.
Česnek není jen jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, které obohacují chuť mnoha pokrmů. Pro mnoho lidí je to také přírodní antibiotikum.
Pesticidy jsou toxické látky používané pěstiteli k tomu, aby ochránili plody rostlin a rostliny samotné před škůdci. Často se používají v neekologických pěstírnách. Pesticidy odpuzují škůdce, mouchy, vosy, roztoče, ale také ostatní druhy hmyzu.
Zelený ledový salát zůstane čerstvý nejméně 30 dní? Zní to příliš dobře na to, aby to byla pravda. A přece je tomu tak.








