Zdravý životní styl se neobejde bez kvalitních potravin. Dbát na složení má smysl

Jídlo, které jíte, z nemalé části ovlivňuje vaše zdraví. Abyste byli zdraví, je třeba změnit k němu postoj, ale i myšlení. Dávejte si pozor na vaše zdraví. Držte se „čistých potravin“ a mějte jistotu, že nekupujete potraviny naložené v chemikáliích, které způsobují vznik alergií, astmatu nebo atopického ekzému.

Potraviny

Bohužel mnoho potravin na českém trhu obsahuje značné množství chemie. A co je horší, mnoho lidí ani nevěnuje pozornost tomu, co kupuje, a klidně pojídá potraviny, které jsou ve větší míře a při pravidelné konzumaci životu nebezpečné. Začněte tím, že se naučíte číst etikety na obale výrobku, který chcete kupovat.

Zdroj obrázku: Freepik

Věděli jste nebo jste si někdy všimli, že taková šunka může obsahovat až dvacet ingrediencí? Kromě minima masa je v ní běžně cukr, sůl, barviva, konzervanty všeho druhu, látky zlepšující chuť a mnoho jiných. Pozor si také dejte na sójové izoláty, pšeničnou mouku a jiné náhražky. Možná byste nevěřili, ale mnoho pochutin, i těch sladkých, obsahuje více škodlivin, než je zdrávo.

Jak vybírat zdravé výrobky?

Mnoho výživových poradců doporučuje, aby se kupovaly potraviny s maximálně pěti položkami. Na druhou stranu někteří odborníci doporučují kupovat potraviny bez obsahu jakýchkoli přídavků. A že nevíte, co je takový maltodextrin nebo E407? Tak to raději ani nekupujte. Nebo kupujte pouze bio produkty. Jistě se tento postup nakupování zdravých potravin jeví jako těžký, ale věřte, že si na něj zvyknete.

Zdroj obrázku: Freepik

Nahrazujte, ale neomezujte se

Nejlepší bude, abyste špatné potraviny nahradili těmi dobrými. Takže pokud snídáte klobásu s kečupem, raději si dopřejte míchaná vejce a papriku. Vyměňte sladký jogurt za kvalitní bílý a čerstvé ovoce. Mimo to je čisté stravování obecně považováno za zásadu zdravého životního stylu. Bílý chléb vyměňte za tmavý celozrnný. Je plný vlákniny a vitamínů. I zde se naučte číst etikety, protože tmavý chléb se mnohdy jen tváří, že je zdravý. Někdy totiž tmavý chléb obsahuje pouze bílou pšeničnou mouku a je obarvený karamelem.

Zdroj: https://www.mottchildren.org/health-library/abo6495
Přidat na Seznam.cz