Cheela Chilla Chila Is Rajasthani Breakfast Dish Generally Made With Gram Flour Besan

Zbylé vařené brambory je škoda vyhodit. Smažené placky zachutnají celé rodině

Omezit plýtvání vždy stojí za to, zejména potom pokud jde o plýtvání jídlem a surovinami. Kolikrát se nám už třeba stalo, že nám od večeře zůstaly brambory. Rozhodně je nemusíte vyhazovat, můžete je využít na večeři nebo na oběd další den. Zvlášť v dnešní době rostoucích cen vám pomůže omezení plýtvání jídlem i ve vašem rodinném rozpočtu. Pojďme se podívat na to, co lze ze zbylých brambor vykouzlit.

Nádivka do knedlíků

Zbytky brambor můžete poměrně jednoduše využít jako nádivku do oblíbených knedlíků. Postačí brambory rozmačkat a následně si připravit cibuli na másle na pánvi, do které přidáte brambory. Dále stačí přidat sýr, přičemž poměr brambor a sýru je na vás, podle toho, jak vám to bude více chutnat. Nádivku následně osolte, opepřete a promíchejte. Samozřejmě musíte připravit také knedlíky, do kterých bude nádivka naprosto vynikající.

Mohlo by vás zajímat:  Ředkvičky nastartují organismus po dlouhé zimě. Ty doma vypěstované navíc nemusí mít pálivou chuť
Zdroj obrázku: Freepik

Smažené bramborové placky

Pokud se zrovna nechystáte dělat těsto na knedlíky, můžete na to jít jednodušeji. Udělejte si bramborové placky. Vlastní recept je velmi triviální, ale pojďme se nejprve podívat na ingredience, kdy kromě samotných brambor budete potřebovat:

  • lžíci mouky,
  • vejce,
  • 10 g slaniny,
  • cibuli,
  • lžíci másla (nebo lžíci sádla),
  • olej, sůl a pepř.

Nejprve nakrájejte na kostičky slaninu, opečte ji na sádle nebo oleji. Cibuli je potřeba nakrájet nadrobno a zpěnit na másle. Následně vezměte brambory a smíchejte je se slaninou, cibulí, vejcem a moukou a dochuťte dále solí a pepřem. Vznikne vám kompaktní hmota. Pokud máte hmotu příliš řídkou, přidejte ještě trochu mouky.

Mohlo by vás zajímat:  Objevte tajnou superschopnost brambor: Díky této zelenině bude celá domácnost zářit čistotou

Nyní už stačí v rukou tvarovat placky, které budou tvarem a velikostí připomínat menší řízky. Na pánvi si rozehřejte olej a bramborové placky opečte z obou stran dozlatova. Pokud chcete, bramborové placky můžete před smažením také obalit ve vejci a strouhance. Výborné jsou podávané s houbovou omáčkou nebo gulášem.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/leftover-mashed-potato-pancakes-9054
Přidat na Seznam.cz