Nakládané okurky jsou velkou pochoutkou nejen pro nás, milují je lidé po celém světě. I když je jejich pasterizace jednoduchá, mohou se objevit chyby, kvůli kterým přijdou o chuť nebo aroma.
Smrková mast není jedna z nejpopulárnějších, ale dokáže vám pomoci s mnoha onemocněními. Uleví při bolestech svalů a kloubů, podpoří léčbu infekcí horních cest dýchacích, jakož pomůže i při kousnutí hmyzem.
Rajčatový kečup je oblíbeným dochucovadlem, které používáme téměř na denní bázi. Přitom existuje zdravější a lepší alternativa, kterou doma připravíte z červené řepy. Není to nic těžkého, stačit vám bude pár minut.
Již naše babičky a prababičky používaly tinkturu z černého rybízu. Při nachlazení jde o nedocenitelný lék. Černý rybíz ale dokáže také snížit cholesterol nebo vyrovnat hladinu cukru v krvi.
Vaření špenátu není těžké. Jen se u něj velice často dopouštíme chyb, kvůli kterým se ochuzujeme o živiny, které nám může nabídnout.
Sezóna zavařování je v plném proudu. Proto neváhejte a vyzkoušejte tento recept s jablky a červenými plody jeřabiny.
Zázvor je velmi zdravý. O tom nikdo z nás nepochybuje. Možná jste již slyšeli o tom, že zázvorová voda může udělat pro váš organismus mnoho dobrého. Má totiž protizánětlivé, antivirové a antispasmodické vlastnosti.
Chcete si doma udělat osvěžující nápoj, který se bude hodit nejen k doplnění tekutin? Můžete si ho doma snadno připravit.