Nenápadná zelenina s pozitivními účinky na zdraví, to je pórek. Zvýrazňuje chuť pokrmů a dává jim jedinečnou vůni. Hlavní roli hraje v pórkové polévce. Víte, že ji používají francouzské ženy jako prostředek na hubnutí?
Každý zná chutné a křupavé brambůrky. Jsou jednoznačně na vrcholu mezi slaným občerstvením. Bohužel jsou velmi nezdravé.
Rajčatové pyré se může použít k přípravě mnoha chutných jídel. Je skvělé jako základ rajčatové polévky nebo na pizzu. Rajčata jsou také cenným zdrojem draslíku, který podporuje práci srdce a snižuje krevní tlak.
Nakládané okurky, konzervované okurky nebo okurky v kari, to jsou přídavky, které určitě stojí za to připravit na zimu a vychutnat si jejich chuť, když je obtížné získat čerstvou zeleninu.
Lipové květy jsou velmi důležitou surovinou v bylinkářství. V dnešní době najdeme lékárnu na každém rohu a můžeme si koupit lék téměř na všechno.
Omezit plýtvání vždy stojí za to, zejména potom pokud jde o plýtvání jídlem a surovinami. Kolikrát se nám už třeba stalo, že nám od večeře zůstaly brambory.
Koktejly patří mezi oblíbené nápoje asi každého a bez kávy si mnoho lidí ani nedokáže představit jediný den. Co takhle zkombinovat koktejl a kávu v jeden nápoj?
Dýně získávají na oblibě nejen u nás, ale také ve světě. Pěstuje se několik desítek různých druhů, protože tato zelenina patří mezi nejchutnější a nejzdravější vůbec.