Top View Juice Bottle Packed Food

Ve správných nádobách vydrží uložené potraviny mnohem déle čerstvé

Skladování potravin není jen o kupování pěkných nádob, ale hlavně o prevenci, aby se potraviny nekazily. To, co konzumujeme, musí být zdravé, takže vždy věnujte pozornost tomu, v čem skladujete své jídlo. Musí se jednat o nádoby speciálně určené pro skladování potravin označené vhodnými značkami. V opačném případě budete vystaveni škodlivým látkám, které mohou proniknout do jídla.

Správné sklenice

Zavařovací sklenice jsou nejen bezpečné, ale jde i o pohodlnou formu skladování potravin. Můžete do nich vložit zdravou kaši s ovocem, salátem nebo večeří, kterou můžete bezpečně zahřát v mikrovlnné troubě. Po dokončení jídla nádobu bez problémů umyjte v myčce nádobí. Těsná víčka zabrání úniku a rozlití jídel. Jak vidíte, všechny výhody dělají ze sklenic jeden z nejlepších způsobů uložení potravin. Můžete také použít verzi s plastovým uzávěrem, ale nezapomeňte ho sundat před zahříváním jídla.

Mohlo by vás zajímat:  Proti plísni funguje nejlépe prevence, při jejím objevení je důležité zakročit co nejdříve

Suché občerstvení nebo malé potravinové výrobky mohou být skladovány v papírových sáčcích, pergamenu nebo voskovaném papíru. Díky tomu si zachovají svěžest a chuť. Dobrým příkladem je žlutý sýr. Pergamen udrží produkty čerstvé mnohem déle, než když je necháte na polici v chladničce bez krytu. Zabalte také oběd svých dětí do pergamenu, aby byl čerstvý a bezpečně uložený.

Zdroj obrázku: Freepik

Hliníková fólie a nerezová ocel

Hliníková fólie bude nápomocná při balení jídla do práce nebo školy, ale také při zmrazování nadbytečných potravin. Jídlo určené do mrazáku zabalte pevně do pergamenu a poté do hliníkové fólie. Díky tomu zůstane čerstvé a bude připraveno k rozmrazení kdykoli. Nezapomeňte však, že žádné kyselé výrobky by neměly být skladovány v hliníkové fólii. Mohou způsobit chemickou reakci, jejíž produkt bude látkou nebezpečnou pro zdraví.

Mohlo by vás zajímat:  Krásná levandule plná omamné vůně je pýchou každého zahradníka. Na jaře ovšem potřebuje speciální péči

Nerezová ocel je ideální pro skladování malých občerstvení, salátů nebo večeře do práce. Není však vhodná k ohřevu jídel v mikrovlnné troubě. Můžete v ní snadno skladovat jídlo bez obav, že je něco kontaminuje. Silikonové nádoby jsou ideální pro pečení dezertů nebo jídel, ale jsou také vhodné pro přepravu svačiny. Po každém použití je důkladně propláchněte vroucí vodou a budou čisté a připravené na další jídlo. Můžete je také použít do mikrovlnné trouby a zmrazení nevyužitých částí večeře, které využijete v budoucnu.

Zdroj: https://www.nytimes.com/wirecutter/blog/keep-your-produce-fresh/
Přidat na Seznam.cz