Basket Fresh Tasty New Potatoes

Tato netradiční využití brambor ocení každá hospodyňka. Jsou totiž skvělé nejen k vaření

Brambory všichni známe a milujeme. Česká kuchyně se bez nich neobejde a nedokážeme si bez nich představit život. Věděli jste ovšem, že je můžete využít na mnoho způsobů? Vaření nebo pečení je pouze jedním z nich. Nemusíte je totiž vůbec použít k jídlu. Na dětská tiskátka se také skvěle hodí, ale o tom dnes mluvit nebudeme. Podívejme se, co s nimi můžete dělat.

Velký pomocník při čištění v domácnosti

Potřebujete pořádně vyčistit a osvěžit nerezové příbory? Rozhodně na to nepotřebujete žádné chemické přípravky. Bohatě vám postačí obyčejné brambory. Poškozené příbory jednoduše vložte do vroucí vody, ve kterých jste předtím vařili brambory po dobu 10 minut. Poté příbory důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a otřete do sucha.

Mohlo by vás zajímat:  Nejlepší kosmetikou je jídlo. Koučka a autorka bestselleru radí, jak jíst do krásy

Další možností, jak můžete brambory využít, je obnovení barev na tkanině po žehličce. Oloupejte tři brambory ze slupky, nastrouhejte je jako na bramborák a dužinu dejte na místa, která jsou světlá kvůli žehlení. Několik minut toto místo svižně drhněte kartáčkem na ruce. Odstraňte zbytky bramborové dužiny, látku vysušte a poté ještě jednou očistěte suchým kartáčem.

Zdroj obrázku: Freepik

Pomoc při praní i během vaření

Brambory můžete efektivně využít při praní jemného tmavého hedvábí. Oloupejte a nastrouhejte tři až čtyři kousky, přidejte trochu vody a nechte dvě až tři hodiny odpočívat. Slijte šťávu, dužinu lehce protlačte látkou a ve výsledné tekutině vyperte špinavé hedvábí. Budete překvapeni, jak bude čisté a dokonale jemné. Škrob, který zelenina obsahuje, mu hodně pomůže.

Mohlo by vás zajímat:  Záhadné otvory v plastových oknech mají jednoduché vysvětlení. Dokážou předejít nepříjemné kalamitě

O poslední metodě, kterou vám představíme, jistě už víte. Oloupané brambory, rozpůlené nebo na čtvrtiny, vložte do přesolené polévky nebo jiného pokrmu. Asi po 10 minutovém vaření zelenina absorbuje přebytečnou sůl a vy si budete moci vychutnat svou oblíbenou polévku, i když vám omylem ujede ruka se solí. To je velmi cenný trik, který se bude líbit každé kuchařce a hospodyňce.

Zdroj: https://www.ruralsprout.com/uses-for-potatoes/
Přidat na Seznam.cz