Ovoce se přidává do pokrmů pro ozvláštnění, některé ale nekombinujte s masem
K pečení se nejlépe hodí tvrdé ovoce, jako jsou jablka nebo švestky. Kdybyste dali příliš měkké, mohlo by se při pečení rozpadnout. K teplým jídlům se hodí sladké ovoce, citrusy se podávají většinou k masovým pokrmům, které se podávají za studena. Citrony nebo plátky pomeranče tak můžete vidět v kombinaci s rybami a mořskými plody.
Citrusy se hodí i do teplé kuchyně
Citrusy můžete připravit například společně s lahodnou drůbeží, kterou podusíte v pomerančové omáčce. Co se týče citrusů, teplým jídlům nevyhovuje grapefruit. Pokrmu totiž dodá hořkou pachuť. Ovocem můžete nahradit klasické přílohy, jako jsou brambory, těstoviny nebo rýže.
![](https://pestujme.cz/wp-content/uploads/2021/02/kouzelne-zlute-ovoce-se-doma-neztrati-navrati-lesk-povrchum-a-odstrani-skvrny-1024x678.jpg)
K masu se hodí i limetka, kterou využijete také do salátů nebo jako ochucovadlo. Ovoce se kombinuje také s pizzou, určitě znáte kombinaci těsta a ananasu, která se nazývá Hawai. Jedni ji milují, další tvrdí, že by ovocnou pizzu nikdy nesnědli. Stejný příběh má také obávaný kuřecí plátek s broskví, který „frčel“ před několika desetiletími. I dnes se s ním v některých hospodách můžete setkat.
Ovoce se v teplé kuchyni moc nevyužívá
Naopak se hodí k pečení dezertů a dortů. Zde se používá více než například zelenina, i když dnes už se dostávají do povědomí slané koláče nebo dezerty, které si získávají na popularitě. Koláč s malinami nebo tažený štrúdl jsou pochoutky, kterým nikdo neodolá.
![](https://pestujme.cz/wp-content/uploads/2021/03/ovoce-nebo-zelenina-mohou-vazne-poskodit-zdravi-pred-konzumaci-je-zbavte-pesticidu-1024x685.jpg)
Co se týče masa, je lepší ho kombinovat se zeleninou, která neobsahuje škroby. Sem patří chřest, brokolice, květák nebo listová zelenina. Pro naše trávení je také těžké stravitelný salát složený z rajčat a salátové okurky. Že ho máte rádi? To je nás většina. Pro naše trávení je ale lepší si tyto dvě potraviny rozdělit, protože jejich konzumací vzniká v těle velké množství soli, tělo navíc není schopné vstřebat celý objem vitaminů. Spojení pečené kotlety s bramborem také není pro tělo ideální, protože zůstává dlouho v žaludku.
![Přidat na Seznam.cz](https://www.seznam.cz/media/img/add-to-seznam-button/pridat-na-seznam.png)