Ovoce se přidává do pokrmů pro ozvláštnění, některé ale nekombinujte s masem
K pečení se nejlépe hodí tvrdé ovoce, jako jsou jablka nebo švestky. Kdybyste dali příliš měkké, mohlo by se při pečení rozpadnout. K teplým jídlům se hodí sladké ovoce, citrusy se podávají většinou k masovým pokrmům, které se podávají za studena. Citrony nebo plátky pomeranče tak můžete vidět v kombinaci s rybami a mořskými plody.
Citrusy se hodí i do teplé kuchyně
Citrusy můžete připravit například společně s lahodnou drůbeží, kterou podusíte v pomerančové omáčce. Co se týče citrusů, teplým jídlům nevyhovuje grapefruit. Pokrmu totiž dodá hořkou pachuť. Ovocem můžete nahradit klasické přílohy, jako jsou brambory, těstoviny nebo rýže.
K masu se hodí i limetka, kterou využijete také do salátů nebo jako ochucovadlo. Ovoce se kombinuje také s pizzou, určitě znáte kombinaci těsta a ananasu, která se nazývá Hawai. Jedni ji milují, další tvrdí, že by ovocnou pizzu nikdy nesnědli. Stejný příběh má také obávaný kuřecí plátek s broskví, který „frčel“ před několika desetiletími. I dnes se s ním v některých hospodách můžete setkat.
Ovoce se v teplé kuchyni moc nevyužívá
Naopak se hodí k pečení dezertů a dortů. Zde se používá více než například zelenina, i když dnes už se dostávají do povědomí slané koláče nebo dezerty, které si získávají na popularitě. Koláč s malinami nebo tažený štrúdl jsou pochoutky, kterým nikdo neodolá.
Co se týče masa, je lepší ho kombinovat se zeleninou, která neobsahuje škroby. Sem patří chřest, brokolice, květák nebo listová zelenina. Pro naše trávení je také těžké stravitelný salát složený z rajčat a salátové okurky. Že ho máte rádi? To je nás většina. Pro naše trávení je ale lepší si tyto dvě potraviny rozdělit, protože jejich konzumací vzniká v těle velké množství soli, tělo navíc není schopné vstřebat celý objem vitaminů. Spojení pečené kotlety s bramborem také není pro tělo ideální, protože zůstává dlouho v žaludku.