Trpělivost už v dnešní době není výsadou mnoha lidí, a pokud si koupí dům nebo pozemek, jehož účelem má být zahrada, neradi dlouho čekají na žádaný výsledek, který v případě pěstování některých dřevin může být až v řádu let. Pro urychlení lze například zakoupit již vzrostlé dřeviny, ale tato cesta vyžaduje samozřejmě hodně finančních prostředků a navíc se může stát, že se dřevinám po přesazení do nového prostředí nebude dařit.
Organické hnojivo vzniká rozkladem látek rostlinného a živočišného původu, které zvyšují množství humusu v půdě, a tím i její propustnost. Obsahuje hnůj nebo kejdu, guáno, slámu ale i zbytky ze zelených částí rostlin. Živiny vznikající rozkládáním organických látek rostlina vstřebává mnohem lépe než hnojiva anorganického původu. Značnou výhodou organického hnojení je především to, že rostlina živinné látky přijímá pomalu a vystačí s nimi dlouhou dobu.
Krásná zahrada je pýchou každého zahradníka. Je ale potřeba se jí věnovat celý rok. Na jaře, kdy příroda ožívá, začíná na zahradě nejvíce práce. Po zimní vegetaci rostliny potřebují pořádnou dávku energie a na to je potřeba dobré hnojivo. Někteří používají staré, osvědčené recepty, jiní sáhnou po profesionálním hnojivu a tím je dusičnan amonný.
Štěňata, nebo mladí psi sice mohou vypadat roztomile a hravě, ale mají také svou druhou tvář. Nejsou ještě tak dokonale vychováni a často neví, co mohou a co nikoliv. Pokud jim necháte volnost na své zahradě, můžete v mnoha případech litovat. Ve snaze se zabavit a pohrát si způsobí takovou spoušť, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. A tím problémy nekončí. Na zahradě je také mnoho věcí, které mohou ublížit samotnému psovi.
Rostou? Pokud ano, a to navíc v hojném počtu, je vhodné nasbírané houby upravit takovým způsobem, aby při delším uskladnění nedocházelo k jejich plesnivění. Jedním z nejefektivnějších postupů, jak toho docílit, je sušení. Sušené houby jsou pochoutka, která svojí výraznou chutí doplní celou řadu pokrmů. Samotný postup sušení se zdá být snadný, i zde se však mohou objevit různá úskalí. V potaz je nutné brát nejen samotný proces, ale také druh hub.
V jídlech používáme nejenom sůl, ale také mnohá důležitá koření. Ta nemusí být nijak drahá ani exotická. Jasným příkladem je zcela obyčejný kmín, který má doma v kuchyni každý hospodyňka. Jeho základní použití je spojeno s laděním vůně, ale i chutě výsledného pokrmu. Jenom málokdo ale tuší, že když se kmín přidá do jídla, má to i další benefit. Ten zdravotní.
S houbařením se u nás po staletí zachází téměř posvátně. Častou součástí příprav na houbaření je studování druhů hub a jejich konzumace. Jelikož lze houbaření prohlásit za národní koníček, měl by mít také svá jasně daná pravidla. A ta by neměla být podceněna ani ve fázi příprav! Oděv Nezapomeňte se vhodně obléci. Nenechte si tento druh relaxace přerušit nepřízní počasí. Volte decentní nepromokavé boty, jako jsou trekingové nebo velmi lehké gumáky.
Cukr je ideální živnou půdou pro bakterie, je také zodpovědný za tvorbu akné a dalších kožních onemocnění. Je jednou z příčin obezity a přispívá k onemocnění dásní. Cukr byl před několika desítkami let žádanou komoditou, dnes se jí přitom spousta lidí vyhýbá. Stojí ale za to mít ho pořád po ruce, protože ho můžete použít na svou zahradu.