Nakládaný česnek dodá tělu maximum prospěšných látek a překvapí svou příjemnou chutí

O tom, jak dobrý vliv má česnek na zdraví člověka, snad opravdu není třeba diskutovat. Všichni jistě víme, že je skvělým pomocníkem hned při mnoha zdravotních problémech. Mezi jeho nejdůležitější přednosti jednoznačně patří protizánětlivé a antibakteriální schopnosti, pro které se česnek hojně používá snad v každé domácnosti. Asi nejzdravější je konzumace česneku v syrové podobě, ale vzhledem k jeho síle je tato forma pro mnoho lidí nepoživatelná. Možná právě proto vznikla přijatelnější varianta, kterou je nakládaný česnek. Oproti česneku v syrovému stavu je mnohem chutnější a na vlastnostech neztratí vůbec nic. Pojďte si jej tedy připravit, máme pro vás snadný recept.

Změna chuti k lepšímu

Mezi chutí nakládaného a čerstvého česneku je poměrně velký rozdíl. Syrový česnek se vyznačuje zejména tuhou konzistencí, která je pálivá a může být až nepříjemně štiplavá na jazyku. Oproti tomu česnek, který si naložíte, bude pro konzumaci mnohem chutnější a jistě si jej oblíbíte. Takový nakládaný česnek se vyznačuje křehkostí. Kromě toho nakládaný česnek nabízí ještě jednu výhodu. A tou jsou tolik potřebná probiotika, která jsou nepostradatelná pro správnou funkci střev, na které závisí správná funkce celého těla.

Zdroj obrázku: Freepik

Postup přípravy nakládaného česneku

Potřebovat budete čistou misku, do které se vám vejdou všechny dále uvedené ingredience. Do misky vložte oloupané stroužky, křen, pepř, pár bobkových listů a hořčičná semínka. V dalším kroku uvařte vodu v konvi, přidejte do ní trochu soli a tímto roztokem zalijte všechny ingredience vložené do misky. Misku důkladně uzavřete a nechte v chladném a tmavém místě louhovat po dobu tří týdnů. Po této době budete moci nakládaný česnek konzumovat jako přílohu k různým teplým pokrmům. Vychutnáte si výbornou přílohu a dostanete do těla mnoho užitečných látek.

Zdroj: https://www.webmd.com/diet/fermented-garlic-health-benefits
Přidat na Seznam.cz