Mrkvové nudle jsou originální a jednoduchý recept. K chuti přijdou studené i jako teplá příloha
Mrkev zná každý z nás. Je to chutná zelenina, která se může zobat jen tak syrová nebo si ji můžete podusit na páře či uvařit. Je součástí mnoha omáček, hodí se také do salátů. Tato sladká zelenina je skvělá pro naše tělo, protože obsahuje betakaroten, který je důležitý nejen pro naši pokožku. V kuchyni je mrkev velmi oblíbená, můžete z ní vyzkoušet také následující recept.
Znáte mrkvové nudle? Vyzkoušejte je jako svačinu
Mrkev je velmi oblíbená zelenina, mnozí lidé ji považují dokonce za ovoce. Jestli milujete mrkev, ale už nevíte, co z ní můžete udělat nebo uvařit, přinášíme recept, který možná neznáte. Můžete si vyrobit mrkvové nudle, které jsou hotové snadno a rychle. Jestli nemáte čas dělat svačinu na delší výlet, tento způsob přípravy mrkve je snadný.
Mrkvové nudle jsou velmi jednoduchý recept. Budete muset mrkev oloupat a připravit ji na přípravu. Pomocí škrabky udělejte dlouhé tenké proužky. Nudle jsou pak prakticky hotové a můžete je ochutit podle své chuti. Nezapomínejte především na sůl, ale nepřehánějte to s ní. Přidat můžete i jemnou papriku nebo zázvor. Záleží na chuti, pro milovníky pálivějšího jídla můžete přidat česnek, rozmarýn nebo uzenou papriku.
Nudle můžete ohřát na pánvi
Jestli chcete z mrkvových nudlí udělat přílohu nebo chutnou svačinu, můžete je opéct na másle. Pokud zvolíte jiný druh tuku, než je máslo nebo řepkový olej, mrkvové nudle dělejte pouze při nízké teplotě a nedělejte je moc dlouho. Těstoviny jsou hotové, když je zelenina měkká.
Proč jsou vhodné právě mrkvové těstoviny? Mrkev je plná nejen betakarotenu, ale také luteinu nebo lykopenu. Budete mít zdravější pokožku, zpomalíte proces stárnutí, podpoříte svůj zrak. Lutein zabraňuje degeneraci makuly, která má na svědomí správné vidění. Konzumací mrkve také podpoříte svůj oběhový systém.
Zdroj: http://www.eattheglobe.com/story/21-carrot-recipes-for-autumn-1060