Léčivé tinktury v sobě koncentrují maximum přírodní síly, která uzdraví i ztiší bolest

Léčivé tinktury jsou velmi oblíbeným doplňkem nejen při nemocech, ale sloužit mohou také jako prevence. V lahvičkách můžete mít uloženou spoustu vitaminů a minerálů, které podpoří vaše zdraví. Tinktury mohou být vyrobené z ovoce, ale také jsou plné antioxidantů, kde podpoří vaši imunitu. Jsou vhodné také na podporu trávení nebo pro duševní pohodu. Můžete si je dokonce vyrobit v pohodlí domova.

K čemu budou tinktury dobré?

Ovocné tinktury jsou velmi jednoduché na přípravu. Z černého rybízu si můžete vyrobit tinkturu, která pomůže proti migrénám a také udrží hladinu cholesterolu v normálu. Obsahuje vitaminy A nebo C, které zajistí hladký průběh trávení a pomůžou také od infekcí horních cest dýchacích. Černý rybíz pomůže proti angíně nebo migrénám. Bolesti hlavy ustoupí a budete se cítit dobře.

Mohlo by vás zajímat:  Houbařská sezona je v plném proudu. Nachystejte si zásobu na zimu, houby lze nejen sušit

Na tinkturu budete potřebovat kilogram ovoce, půl kilogramu cukru a půl litru lihoviny. Ovoce zasypte cukrem, dejte do teplé místnosti a počkejte několik týdnů, než bude směs kvasit. Ovoce přeceďte, šťávu zalijte alkoholem a tinkturu dejte na chladné místo, hotová ale bude teprve po několika měsících.

Zdroj obrázku: Freepik

Jantarová tinktura se bude hodit na horečku

Jantarová tinktura pomůže od menstruačních bolestí, ale také uleví při nachlazení nebo horečce. Jantarová tinktura zabrání i prudkému bušení srdce. Jednoduchým receptem získáte unikátní tinkturu, která pomůže vašemu zdraví. V hmoždíři nadrťte 25 g jantaru, opláchněte ho pod teplou vodou a nalijte do lahvičky. Přidejte 250 ml lihoviny a nechte dva týdny stát.

Česnekovou tinkturu můžete využít při mnoha příležitostech. Jako prevenci proti nachlazení nebo chřipce, ale také s ní můžete vyhnat parazity a bakterie z těla. Snížíte riziko mrtvice a také infarktu. Je to přírodní antibiotikum, které se vyplatí jíst syrové, ale česnek si můžete také naložit a užívat takto. Oblíbený je také pečený. Česnek pak stačí prolisovat nebo nastrouhat, dejte ho do sklenice a zalijte lihovinou. Potom uzavřete sklenici a dejte na pět dní na chladné místo. Sklenice denně vám pomůže k dobrému zdraví.

Zdroj: https://blog.mountainroseherbs.com/guide-tinctures-extracts
Přidat na Seznam.cz