Kvasnicové hnojivo dodá jahodám důležité živiny. Úroda bude díky němu bohatá
Jahody patří k oblíbeným druhům ovoce. Mají je rádi děti i dospělí. Lze je sice koupit během roku v supermarketech, ale nejchutnější plody jsou z vlastní zahrádky. To vám potvrdí každý, kdo měl možnost srovnání. Dopřejte jahodníku dostatek živin a dočkáte se bohaté úrody.
Hnojení dodává živiny
Aby byla půda úrodná a dala pěknou sklizeň, je třeba jí věnovat pozornost. To znamená nejen ji zbavovat plevele a pravidelně kypřit, ale také hnojit. Zapomeňte ale na agresivní hnojiva, která jsou škodlivá vůči přírodě. Lepší je používat ta ekologická, jež s přírodou souzní. I na jahodníky se taková najdou. Co byste řekli takovému postřiku z kvasnic?
Když se podíváte na kupované jahody v obchodech, tak v plastové vaničce jsou obvykle velké, krásně červené plody, které lákají k nakousnutí. Doma na vlastní zahrádce se vám jich tak velkých podaří vypěstovat jen část. Proč tomu tak je? Dá se říct, že jahodníky patří z hlediska pěstování k těm rostlinám, jež jsou náročnější na péči i hnojení. Potřebují dostatek živin. Daří se jim, když jim dodáte železo a vitamíny ze skupiny B. Jen silné a vyživené rostliny dokážou odolávat škůdcům.
Připravte si kvasnicový postřik
Pomocí kvasnicového postřiku jahodníkům dodáte potřebné živiny, které plody potřebují ke svému růstu. Tento postřik funguje i proti padlí, šedé a bramborové plísni. Jak připravit kvasnicový postřik na jahodníky:
- 100 g pekařských kvasnic,
- 500 ml plnotučného mléka,
- 5 l vody.
Kvasnice rozdrobíte v mléce a necháte je v něm rozpustit. Pak doplníte vodou a dobře směs promícháte. Nakonec ji přelijete do láhve s rozprašovačem.
Použití kvasnicového postřiku
Postřik z kvasnic lze používat po celou dobu, co jahodníky rostou. Ideální je jeho aplikace jednou za týden, a to směrem shora dolů. Důležité je ošetřit listy z obou stran. Pokud vám postřik zbyde, můžete ho přilít ke kořenům rajčat, paprik nebo okurek, protože je posílí.
Zdroj: https://ibuilder-en.techinfus.com/klubnika/podkormki/drozhzhami/