Alternative Herbal Medicine Mortar With Healing Botanical Herbs

Kořenicí směs připravená z domácích bylinek dodá pokrmům tu nejlepší chuť

Bylinky si doma na parapetě můžete vypěstovat i vy. Dnes existuje mnoho druhů, můžete si koupit již hotové rostliny nebo si koupit sazenice a vypěstovat je od semínka. V každém případě budou bylinky nedílnou součástí vaší kuchyně a budete je mít kdykoliv po ruce. Vyplatí se pak namíchat si vlastní koření, podle toho, jakou kuchyni zrovna budete vařit. Poradíme, jak si bylinky namíchat, aby výsledná směs byla dokonalá.

Bylinky a koření z domova budou levnější

Jestli se rozhodnete pro pěstování bylinek a výrobu koření, ušetříte nejen spoustu peněz, ale také času, který byste jinak trávili v obchodě. Rozhodně se vyplatí mít koření bez chemických látek nebo dalších přísad. Budete přesně vědět, co do pokrmů dáváte. Zrnka koření pak můžete nadrtit v hmoždíři nebo si připravte jemný mlýnek na kávu. Koření si pak udělejte podle toho, na jaké maso ho budete používat.

Mohlo by vás zajímat:  Kouzelný koriandr je nejen výborné koření, má také skvělé účinky na zdraví

Na drůbež si můžete připravit tuto směs – čtyři lžičky soli, dvě lžičky bazalky, lžičku česneku, 1/2 lžičky papriky, 1/3 lžičky namletého pepře. Jestli se chystáte péct kuře, hodinu před pečením smíchejte toto koření s olejem a maso jím potřete. Je to vynikající směs, díky které bude mít kuře křupavou kůrku a jeho chuť bude neodolatelná.

Zdroj obrázku: Freepik

Jaké koření se hodí na ryby nebo brambory?

Pokud se chystáte uvařit vepřové maso, hodí se sladká paprika, majoránka, pepř, feferonky, mletý koriandr, česnek, rozmarýn, zázvor, sůl a moučkový cukr. V této směsi pak namočte plátky nebo kostky masa, které budou chutnat dokonale. Na ryby si pak můžete přidat další směs koření. Černý pepř, kardamom, muškátový oříšek, anýz a fenykl. Jsou to bylinky, které u nás nejsou tolik známé, ale na ryby se hodí dokonale.

Mohlo by vás zajímat:  Medvědí vůně i chuť - medvědí česnek

Při samotném vaření ryby pak můžete přidat cibuli, petržel nebo kopr. Na brambory se pak hodí ještě jiná směs. Na tu si připravte sůl, tymián, koriandr, majoránku, sladkou papriku, česnek, rozmarýn, kopr a pepř. Skvěle se hodí na pečené brambory, využít ale koření můžete i jinak.

Zdroj: https://www.thespruceeats.com/homemade-spice-blend-recipes-4148371
Přidat na Seznam.cz