High Angle Arrangement With Delicious Pumpkin Slices

Dýně nesmí chybět v podzimní kuchyni, některé druhy jsou vhodné pro výrobu dekorací

Léto je u konce a jak je tomu každý rok, střídá ho opět podzim. Právě toto roční období se vyznačuje několika specifickými znaky. Jedním z nich jsou pak bez debat dýně. Právě o této surovině se také budeme bavit v dnešním článku. Dýní totiž existuje několik druhů a každý má trochu jiné využití. S jakými druhy se tedy můžeme setkat a jak s nimi naložit? Právě to a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Pokud vás toto téma zajímá, jistě neváhejte a čtěte dál.

Mohlo by vás zajímat:  Jahody patří k letnímu mlsání, dokonale se ale postarají i o naši krásu

Nejlepší druhy dýní pro využití v kuchyni

Dýně jsou samozřejmě surovina, která se běžně konzumuje. Také ale ne úplně každý druh. Dnes se podíváme na dva, které se v kuchyni dají využít nejlépe. Jako první si můžeme pořídit dýni Hokkaidó. Ta je typická tím, že se nemusí loupat. Její slupka je totiž běžně stravitelná, jelikož není tak tlustá. Navíc z ní ještě získáte i důležité živiny. S dýní Hokkaidó se nejčastěji setkáme například při přípravě krémové polévky. Dá se ale i jen tak upéct v troubě. Druhý častý druh je dýně máslová. Jak už její název naznačuje, je typická svou máslovou chutí. Právě z tohoto druhu dýně se často vytváří odlehčenější náhrada špaget. Stačí dýni rozpůlit a poté naškrábat vidličkou. Tato metoda je možná díky její měkké dužině.

Mohlo by vás zajímat:  Pět tipů pro dokonalou domácí marmeládu: už nikdy nebudete chtít jinou
fresh-pumpkin-wooden-box-stone-background-top-view
Zdroj obrázku: Freepik

Dýně jako součást dekorace

Další velmi časté využití různých druhů dýní během podzimu je při dekoraci. Zde se taky můžeme setkat s pár druhy, které jsou pro tento účel typické. Jako první nejspíš známe klasickou dýni. Ta dorůstá větších rozměrů, než ostatní zmíněné druhy a nejčastěji se tak využívá právě pro typické vydlabávání a vyřezávání. Zároveň nás také vyjde finančně nejlépe a neplýtváme tak prostředky. Zvolit ale pro dekoraci můžeme v podstatě druh jakýkoli. Je ale důležité myslet na to, že živá dýně se může začít kazit. Existují ale i druhy dýní, které nehnijí, ale naopak vysychají. Mezi ty patří například dýně modrá.

Zdroj: https://realfood.tesco.com/curatedlist/eight-amazing-ways-to-use-pumpkin.html
Přidat na Seznam.cz