Díky jednoduchému triku avokádo rychleji dozraje. Vše ale začíná správným výběrem
Koupili jste v obchodě avokádo, ze kterého rychle potřebujete připravit pokrm, ale není dostatečně zralé? Nemusíte hned běžet do obchodu pro nové, existuje jeden trik, který urychlí zrání avokáda. Nemusíte čekat týden, než jej budete moci zkonzumovat. Pokud se na avokádo opravdu těšíte, máme pro vás způsob, jak se dočkat poměrně brzy. Co můžete pro urychlení jeho zrání udělat? Přečtěte si níže, není na tom vůbec nic složitého.
Jak urychlit dozrávání avokáda
Pokud je avokádo tvrdé, nebojte se ho rozříznout na dvě poloviny a odstranit pecku. Aby avokádo nezhnědlo, potřete jej limetkovou nebo citronovou šťávou. Spojte avokádo zase dohromady a pevně ho ovažte hliníkovou fólií. Takto nachystané avokádo vložte do ledničky. Venku by vám mohlo začít hnít. Takto připravené avokádo nechte v lednici dozrávat po dobu zhruba dvou dnů. Po této době by již mělo být vhodné ke konzumaci. Pokud to ovšem lze, vyberte si v obchodě takové avokádo, které je zralé.
Jak vybrat zralé avokádo v obchodě
Samozřejmě to nejlepší, co můžete udělat, je vybrat zralé avokádo, Ovšem ne pokaždé takové avokádo seženete. Pokud je to ovšem možné, raději vybírejte avokádo, které je volně dostupné na váhu. Ta předem zvážená a zabalená budou mít horší kvalitu, neboť hůře dýchají a mohou se tak rychleji zkazit. Odstín slupky nehraje při výběru avokáda žádnou roli, na ten se nezaměřujte. Důležité je vzít avokádo do ruky, podívat se, jestli je v pořádku, nekazí se a nehnije. Pokud je z vizuálního hlediska v pořádku, zaměřte se na to, jak je pevné. Zralé avokádo by mělo být měkké, máslovité struktury a mělo by být snadno rozmačkatelné vidličkou. Pokud máte štěstí a sehnali jste takové avokádo, můžete se rovnou pustit do přípravy jednoho z oblíbených pokrmů, např. guacamole či avokáda s vajíčkem a rajčetem.
Zdroj: https://www.foodiecrush.com/how-to-ripen-avocados-perfectly/