Production Dough Is Kneaded Baking With Large Combine With Kneader Bread Production Concept Copy Space

Díky jednoduché surovině z kuchyně budou orchideje růst a kvést jako o závod

Kvasnice nepatří jen do buchet a koláčů. Čím dál tím více pěstitelů a zahrádkářů používá kvasnice ke hnojení rostlin. Použít je můžete nejen k rajčatům nebo další zelenině, vyplatí se také s nimi přihnojit pokojové rostliny, a to včetně oblíbených orchidejí. Jak si takové hnojivo můžete sami doma připravit?

Čím je kvasnicové hnojivo prospěšné?

Kvasnice jsou zdrojem vitamínu B, hořčíku, draslíku, fosforu a vápníku. Obsahují také selen, zinek, chrom, železo a aminokyseliny, které rostliny posilují. Kvasnice coby hnojivo úspěšně konkurují drahým chemickým přípravkům, navíc se jedná o zcela přírodní a ekologický prostředek, který nemá žádný negativní dopad na naše zdraví ani na životní prostředí.

Mohlo by vás zajímat:  Během parného léta osvěží pokožku nejlépe melounová péče. Pleť bude hydratovaná a sametová na dotek

Jaké jsou účinky kvasnicového hnojiva na orchideje? Především usnadňují těmto rostlinám příjem vody a nezbytných minerálů z půdy. Správná výživa orchideje stimuluje k růstu a k bohatšímu kvetení. Zároveň se květiny v květináči stávají odolnějšími vůči patogenním mikroorganismům. Kvasnicové hnojivo si můžete připravit dvěma způsoby.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak postupovat

První způsob je ideální pro případ, že nemáte mnoho času. Druhá možnost je časově náročnější, ale účinnost hnojiva bude větší. S kvasnicemi ve formě hnojiva byste to neměli přehánět, stačí ho použít jednou za čtyři týdny. Na první metodu si připravte 100 gramů čerstvého droždí. To rozmíchejte v 10 litrech teplé vody a nechte hodinu odstát. Po uplynutí této doby už lze hnojivo použít k zalévání orchidejí. Ideálně hnojivo nalijte do větší misky a na pár minut do ní postavte celý květináč.

Mohlo by vás zajímat:  Na mšice jde vyzrát. Nepříjemné škůdce zlikviduje obávaný plevel a oblíbená přísada do kuchyně

Pokud se rozhodnete pro druhou metodu, vezměte 100 gramů čerstvého droždí a přilijte k němu jednu sklenici teplé vody. Přidejte sklenici cukru. Směs nechte dvě hodiny odstát. Poté vše zalijte 10 litry vlažné vody a nechte týden v otevřené nádobě. Před použitím tohoto roztoku jako přírodního hnojiva jej zřeďte vodou v poměru 1 : 1.

Zdroj: https://www.hunker.com/13428268/positive-uses-of-yeast-in-the-garden
Přidat na Seznam.cz