Boiled Chopped Potatoes White Plate

Díky jedinému triku budou brambory vařené už za 10 minut. Pomoc najdete přímo v kuchyni

Maso v troubě už je hotové, ale brambory v hrnci stále tvrdé? Nebo potřebujete jen rychle vykouzlit snadnou večeři a nemáte čas čekat, než se vám uvaří brambory? V každé z těchto situací existuje jedna spása: lžička jedlé sody. Díky tomuto jednoduchému triku uvaříte brambory za méně než 10 minut. A pokud dodržíte pár dalších pravidel, budou vaše brambory hotové ještě rychleji.

Jak rychle uvařit brambory?

Mnoho lidí vaří brambory tradičním způsobem: oloupe je, omyje, zalije vodou a postaví hrnec na hořák. Dobu vaření brambor lze ale výrazně zkrátit – a to tak, že brambory dáte až do vroucí vody. Jestliže chcete večeři připravit rychle, je vhodné vodu nejprve ohřát v rychlovarné konvici a poté ji nalít do hrnce s bramborami. Brambory také změknou mnohem rychleji, když je nakrájíte na čtvrtky nebo menší kousky.

Mohlo by vás zajímat:  "Ty částky jsou k smíchu, nevěřil jsem.“ Za dýni na Halloween chtějí markety stovky korun
Zdroj obrázku: Freepik

Nenahraditelná soda

O využití sody v kuchyni a na zahradě toho bylo napsáno mnoho. Tento bílý prášek najdete v každé kuchyni, a pokud jej ještě nemáte, je čas si jej honem rychle pořídit. Soda vám snadno pomůže nejen s úklidem domácnosti, ale také s vařením brambor. Brambory nakrájené na malé kousky stačí zalít trochou horké vody, osolit a do hrnce dát navíc lžičku sody. Nyní jen přikryjte hrnec pokličkou a dejte vařit. Po deseti minutách máte dokonale připravené měkké brambory.

Mohlo by vás zajímat:  Zápach česneku z úst lze zmírnit několika triky. Vychutnejte si své oblíbené jídlo bez obav

Co přidat k bramborám?

Možná jste si všimli, že se k bramborám běžně přidává kmín. Proč ale? Silice obsažené v kmínu totiž pomáhají předcházet nadýmání. Kmín také neutralizuje škodlivý solanin obsažený hlavně v zelených bramborách.

Kromě toho je také močopudný, podporuje tvorbu mateřského mléka a perfektní je také pro kojence a malé děti při zažívacích potížích. Vyplatí se jej tedy určitě přidávat do vaření, aby byly brambory pro vás také co nejlépe stravitelné a co nejvíce využitelné pro vaše trávení.

Zdroj: https://www.kidspot.com.au/health/early-life-nutrition/features/the-one-ingredient-that-will-give-you-the-crispiest-potatoes-ever/news-story/e86c3e832f433d3f951142a7cc191547
Přidat na Seznam.cz