Top View Fresh Red Onions Bowl With Yellow Red Onions Isolated Grey Wooden Surface

Cibulový sirup zažene nachlazení a uzdraví pokožku. Při jeho přípravě ale vznikají zbytečné chyby

Cibulový sirup je skvělá pomoc při nachlazení. Babský recept úspěšně tiší kašel, pomáhá se rychleji zotavit a posiluje imunitu. Jeho chuť je bohužel zejména dětem nepříjemná, to je ale většinou výsledkem chyb, které při přípravě děláme. Jak se takových chyb vyvarovat a dostat z cibulového sirupu to nejlepší?

Má mnoho zdravotních účinků

Cibule obsahuje cenné látky, které mají blahodárný vliv na organismus. Funguje jako antiseptikum, takže dezinfikuje pokožku, dále zlepšuje trávení a pomáhá rychleji se zotavit z problémů s močovým měchýřem. Pravidelné užívání cibulového sirupu vyrovnává krevní tlak a bojuje proti mykózám. Kromě toho pomáhá předcházet nemocem a nachlazení.

Mohlo by vás zajímat:  Majky napadají především kvetoucí rostliny. Zničit mohou listy i plody

Jaké jsou nejčastější chyby při přípravě sirupu? V první řadě to, že výsledný sirup nescedíme. Jinak místo konzumace samotné tekutiny jíme i cibuli, která není zrovna lahodná. Aby cibulový sirup dlouho vydržel, musí být v dobře uzavřené nádobě. Nesmí se ale zavřít moc brzy. První dva dny je lepší přikrýt ho jen gázou a až potom ho zavíčkovat, předejdete tím předčasné fermentaci.

Zdroj obrázku: Freepik

Místo cukru med

Pokud chcete sirup více osladit pro lepší chuť, nahraďte část cukru v receptu medem. Sirup bude ještě zdravější. Vyplatí se přidat i další ingredience, které ovlivní chuť a zlepší účinek. Pokud používáte cukr, je lepší střídat ho s cibulí ve vrstvách. Mnoho lidí dělá tu chybu, že jen vhodí do sklenice cibuli a zasype cukrem, pak se ale ingredience tak dobře nespojí. Je také dobré každou vrstvu cibule před zasypáním trochu rozmačkat, aby rychleji pustila šťávu.

Mohlo by vás zajímat:  Vylít vodu z brambor je neskutečné plýtvání. Rostliny na zahradě i venku ji ocení

A s čím cibulový sirup kombinovat? Přidat do něj můžete například zázvor, který obsahuje cenné protizánětlivé látky. Česnek je zdrojem derivátu síry, který bojuje s bakteriemi. Hřebíček působí jako efektivní přírodní lék proti bolesti, a pokud do směsi přidáte citron, bude sirup bohatý na vitamín C. Také se citronem zjemní chuť cibule.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/onion-syrup-cough-cold-remedy-374232
Přidat na Seznam.cz