Čerstvá šťáva z červené řepy každý den udrží tělo i mysl v té nejlepší kondici

Červená řepa je potravina, která má své oblíbence i své odpůrce. Její zdravotní přínosy jsou ale známé už od pradávna a rozhodně se vyplatí ji zařadit do jídelníčku. Navíc se nemusíte omezovat pouze na naloženou nebo jinak upravenou řepu. Můžete ji například zamíchat do zeleninových smoothies nebo si udělat jednoduchou šťávu.

Řepa přinese nejvíc užitku, když je syrová

Mnoho lidí řepu nesní, a to ani v syrovém stavu. Přitom právě syrová má ty nejlepší vlastnosti. Obsahuje nejen spoustu vitaminů, ale také minerálů a dalších látek, které jsou prospěšné pro naše tělo. Je také plná kyseliny listové, která se hodí především pro těhotné ženy. Díky konzumaci červené řepy přestanou žaludeční problémy, navíc vláknina pomůže s trávením.

Pití šťávy z červené řepy také může snížit krevní tlak. Klesne tím zároveň riziko mrtvice nebo infarktu. Stačí vypít pouze 250 ml šťávy a výsledek se dostaví již velmi brzy. Při pravidelném pití podpoříte imunitní systém a budete celkově mnohem zdravější. Navíc pokud si uděláte šťávu z řepy, můžete ji pít také v těhotenství a hodí se i pro malé děti. Je to přírodní prostředek, kterým se můžete ochránit proti různým onemocněním.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si vyrobit šťávu z červené řepy

Červená řepa má mnoho blahodárných účinků. Čistí tělo od škodlivých látek, škodlivé mikroorganismy tak nebudou mít žádnou šanci. Dostanete se do větší psychické i fyzické pohody a navíc, protože obsahuje také velké množství železa, zabrání rozvoji anémie a také ochrání vaše oči.

A jak si šťávu z červené řepy udělat? Je to velmi jednoduché. Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na malé kousky, poté dejte do mixéru a máte skoro hotovo. Červenou řepu si také můžete naložit, protože fermentací vznikají bakterie, které působí dobře na střevní mikroflóru. Proto stojí za to ji alespoň ochutnat.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/features/truth-about-beetroot-juice
Přidat na Seznam.cz