Čajové kouzlení: vylouhované lístky ocení rostliny, rozzáří okna a dokonale zjemní maso

Jistě chcete pomoci planetě a zapojit se do hnutí zero waste. Na to musíte snížit objem domácího odpadu. Jednou z možností je také využití čajové sedliny, kterou byste jinak vyhodili. Tato hmota obsahuje biologicky aktivní látky, které mají všestranné schopnosti a mohou vám hodně pomoci v domácnosti. Zjistěte, jak můžete čajovou sedlinu naplno využít u sebe doma.

Dokonalé hnojivo pro pokojové rostliny

Přírodní hnojivo je vždy nejlepší volbou pro všechny rostliny. Thein, který sedlina obsahuje, zvyšuje kyselost půdy. Díky tomu budou čajovou sedlinu milovat růže, azalky, rododendrony a kapradiny. A na oplátku vám poskytnou zdravé listy a krásné květy. Stačí, když sedlinu z černého čaje umístíte do květináče a potom řádně zalijete.

Mohlo by vás zajímat:  Nejlepší hnojivo na rajčata nestojí ani korunu. Obyčejný odpad podpoří bohaté a šťavnaté plody

Výbornou možností pro květiny jsou také použité čajové sáčky. Nemusíte sázet jen na sedlinu. Pokud používáte sáčkový čaj, můžete sáčky také použít. Hnojí půdu a poskytují dostatečnou vlhkost. Stačí, když je umístíte na dno květináče. Rostliny, které milují kyselou půdu (azalky, růže nebo kapradiny) můžete také zalít jemným čajovým nálevem.

Zdroj obrázku: Freepik

Čajová sedlina je skvělá při mytí oken

Ekologické čisticí prostředky v domácnosti jsou dnes velkým hitem. Můžete si je navíc vyrobit sami. Jednou z možností je rozmíchání čajové sedliny ve studené vodě. Nechte působit přes noc a ráno sceďte. Potom můžete tento roztok použít na mytí a leštění oken. Když přidáte ještě trochu jedlé sody, octa a pár kapek éterických olejů, budete mít dokonalý prostředek na okna a zrcadla.

Mohlo by vás zajímat:  Při zakládání zahrady neradi čekáme, než vše vyroste. S těmito triky bude výsledek rychlejší

Jemné hovězí maso získáte jedině s čajovou sedlinou

Hovězí maso je často tuhé a jeho dokonalá příprava je náročná. Nelámejte si hlavu. Čajová sedlina je skvělá marináda, která maso zjemní. Uvařte sedlinu podruhé a nechte ji v horké vodě po dobu pěti minut. Potom přidejte hrnek hnědého cukru a promíchejte. Hotovou směs nalijte přes maso a nechte marinovat po dobu dvou hodin. Maso upečte a vychutnejte si měkký a šťavnatý steak.

Zdroj: https://www.birdandblendtea.com/blogs/tea-academy/7-top-tips-for-recycling-your-used-tea-leaves
Přidat na Seznam.cz