Čaj z ředkvičky vlije do těla novou energii. Jarní detox plný vitaminů může začít
Zima pomalu končí a vy možná přemýšlíte, jak dopřát tělu všechno potřebné, aby bylo připravené na jarní měsíce. Brzy se na zahradách objeví čerstvá a křupavá zelenina i ovoce a byl by hřích toho nevyužít. Můžete si připravit například ředkvičkový čaj. Možná budete překvapeni, ale využijete její listy, které tělu dodají komplex vitaminů.
Jaké vlastnosti mají listy ředkvičky?
Ředkvičky jsou skvělou zeleninou, která se hodí nejen do salátů, ale také jako svačinka pro větší děti. Využít můžete nejen růžovou část, ale také listy nebo slupky, které většinou končí v koši. Slupky se mohou hodit k přípravě čaje, který vám bude nejen chutnat, ale také do vašeho těla dostane potřebné vitaminy a minerály, které přispějí k očistě těla.
Zelená část této zeleniny je bohatá na vitamin C, kterým si můžete vybudovat silnou imunitu. Listy ředkvičky obsahují také vitaminy B a E, které jsou vhodné pro zdraví pokožky. Do těla ale dostanete také železo, draslík, vápník nebo hořčík, který většině lidí chybí, a často jsou tak ve stresu. Ředkvička je zelenina, jejíž vlastnosti málokdo umí docenit.
Jak si můžete udělat čaj s ředkvičkou?
Zelené části ředkvičky, ale také její slupky můžete v kuchyni využít. Mladé listy jsou vhodné pro přípravu čaje. Propláchněte je v teplé vodě, nejlepší bude, pokud seženete čerstvou zeleninu od domácího pěstitele. Listy pak nasekejte na drobné kousky, dejte do hrnku a zalijte horkou (ne vroucí) vodou. Nechte odležet asi půl hodiny, aby byl nápoj silný. Přidat můžete i dva plátky čerstvého zázvoru.
Možná si budete chvíli zvykat na nezvyklou chuť čaje, proto si můžete pro chuť přidat ještě med. A kdy tento čaj pít? Vhodné je to v případě, kdy máte problémy s trávicím traktem. Vyplatí se ho užít před jídlem, užívat ho můžete také při plynatosti nebo zácpě.
Zdroj: https://teainabstraction.com/what-is-so-great-about-ginger-and-radish-tea/