Řeřicha je symbolem jara a blížících se Velikonoc. Dá se vypěstovat i velmi rychle a tak, že ji budete moci sníst i s kořeny. Jak na to?
Petržel je populární dvouletá rostlina, která vytváří působivé a bohaté trsy hustých a intenzivně voňavých listů. Mnoho amatérských kuchařů ji používá často do mnoha jídel.
Čas strávený na terase je pohodou, kterou si nechce nikdo nechat zkazit. Jenže dotěrný hmyz nemá ohled a neustále bzučí kolem. Co dělat?
Bylinky dokonale obohacují chuť jídel. Pokud si chcete užít aromatické exempláře, které jste si zakoupili v obchodě, jako například bazalku, rozmarýn nebo tymián, musíte jim věnovat tu správnou péči.
Čerstvá a křupavá pažitka je nejen chutným způsobem zdobení jídel, ale také cenným zdrojem vitamínů. Vychutnat si ji můžete dokonce i během zimních měsíců. Domácí pěstování není komplikované a je možné po celý rok.
Jak ozvláštnit doma připravované pokrmy? Čerstvé bylinky jsou jasnou volbou, protože jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, k tomu dodají jídlu správný šmrnc.
Přestože přirozeným prostředím muškátů je severní Afrika, úspěšně se ujaly i u nás. Stala se z nich nejčastější balkonová rostlina, která dlouho těší bujným květenstvím.
Stévie je jednou z nejsladších rostlin, které můžeme najít. Diabetici jsou si velmi dobře vědomi jejích výhod. Ze stévie se již několik desetiletí vyrábí sladidlo.