Bez mrazáku si už kuchyni představit nedokážeme. Ne všechno do něj ale patří

Zmrazování patří mezi oblíbené způsoby, jak uchovat potraviny čerstvé. Do mrazáku se vejde spousta potravin, ale víte, jaké do něj vůbec nedávat? Nejčastěji do něj ukládáme maso, zmrzlinu, nanuky nebo ovoce. Do mrazáku ale můžete vložit také některé druhy zeleniny. Naopak byste tam některé produkty neměli dávat vůbec.

Do mrazáku nepatří mléčné produkty ani vejce

Mléčné výrobky byste měli dát pouze do lednice, ale nikdy je nezamrazovat. Smetana, tvaroh, jogurt nebo mléko jsou potraviny, které by ztratily své vlastnosti, pokud byste je poslali „k ledu“. Některé druhy sice do mrazáku mohou, ale musíte pečlivě číst složení. Do mrazáku nedávejte nikdy ani syrové brambory. Ty by se měly skladovat na temném místě.

Po zmrazení mohou zčernat, hotové hranolky tam sice patří, ale nikdy nepoznáte, jak byly udělané. Jsou totiž předem zpracované, a proto se do mrazáku mohou vložit. Chladnička také není vhodné místo, raději je mějte na místě, kde není vysoká vlhkost a kde můžete mít brambory uchované delší dobu.

Zdroj obrázku: Freepik

Dejte si pozor na vejce nebo horké produkty

Vejce, které vložíte do mrazáku, mohou prasknout. Žloutky jsou gumové, a používáte-li mražené vejce při pečení, můžete počítat s tím, že těsto nebude vykynuté a dezert se nepovede. Pokud je do mrazáku přeci jen vložíte, nikdy je nepoužívejte na pečení, hodit se budou maximálně do omelet.

Konzervované výrobky je dobré uchovávat ve sklepě, spíži nebo lednici, ale nepatří do mrazáku. Plechovky se do mrazáku nehodí, protože se může zničit struktura výrobku a nebude už tolik chutný. Raději obsah z plechovky nalijte do sklenice. Do mrazáku nedávejte ani horké produkty, hotové pokrmy nechte kompletně vychladnout. Do mrazáku nepatří ani zelenina, která obsahuje vysoký podíl vody. Struktura zeleniny se tím naruší a už nebude tolik chutná.

Zdroj: https://www.epicurious.com/expert-advice/11-things-you-should-never-put-in-your-freezer-article
Přidat na Seznam.cz