Milkweed Aphids Aphis Nerii Stefanotis Leaf

Mšice můžou zaútočit kdykoli. Nachystejte na ně postřik, který je zahubí a neublíží rostlinám

Mšice jsou škůdci, se kterými se v naší zahradě střetáváme nejčastěji. Jejich odstranění může být skutečnou výzvou i pro zkušeného zahrádkáře. Často jde také o zdlouhavý a namáhavý proces. Když na svých rostlinách zpozorujete mšice, musíte jednat velmi rychle, protože se rozmnožují bleskovou rychlostí a nespokojí se jen s jednou rostlinou.

Nenápadné, ale nebezpečné

Mšice jsou schopny najít si cestu do každé zahrady. Jedná se o malý hmyz, který se živí vysáváním rostlinných šťáv bohatých na živiny. Ve velkých množstvích mohou rostliny silně oslabit a poškodit květiny i listy. Kromě toho, jak jsme zmiňovali, se velmi rychle množí. Charakteristickým znakem výskytu mšic na rostlinách jsou zkroucené a lepkavé listy.

Mohlo by vás zajímat:  Citrusové slupky zachrání domácnost před skvrnami i vodním kamenem. Zářivou bělost propůjčí také oděvům

Boj proti mšicím musíte začít hned. Za tímto účelem se doporučuje pravidelně pečlivě kontrolovat rostliny, aby se co nejdříve zpozorovalo možné nebezpečí. Když si všimneme, že některá z našich rostlin je nemocná, musíme se hned pustit do práce. Existuje mnoho způsobů, jak vyhladit mšice. Nejoblíbenější jsou chemické látky, jsme však schopni bojovat proti škůdcům osvědčenými, domácími a levnými způsoby.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak se domácími způsoby zbavit mšic

Jedním z nejlepších způsobů, jak se zbavit mšic, je postřik vyrobený z mléka. Každý z nás snadno najde tento produkt ve své chladničce. Mléko by se mělo smíchat s vodou v poměru 1 : 1. Jednoduše tento poměr nalijete do láhve s rozprašovačem a stříkejte na listy z obou stran. Oblíbeným způsobem je také domácí česnekový extrakt. Asi 20 dkg česneku by se mělo protlačit přes lis a zalít asi 10 litry vody.

Mohlo by vás zajímat:  Vyzrajte na otravné mouchy domácími pastmi a prostředky, které je zaručeně odeženou pryč

Nechte stát 24 hodin a poté můžete používat. Zahradníci doporučují také odvar z cibule. 75 dkg cibule by se mělo nakrájet a také zalít 10 litry vody. Následně by se směs měla povařit 30 minut na mírném ohni. Po vychladnutí znovu přelijte do láhve s rozprašovačem a použijte. Cibuli používejte celou i se slupkou. Tyto postřiky je nejlépe aplikovat během slunečného a bezvětrného počasí.

Zdroj: https://www.gardenbetty.com/organic-pest-control-101-7-easy-solutions-for-getting-rid-of-aphids/
Přidat na Seznam.cz