Older Senior Woman Checks Her Blood Pressure Home Health Care Concept

Kardiovaskulárním onemocněním předejde nejlépe vyvážený jídelníček. Některé produkty v něm nemají co dělat

Kardiovaskulární onemocnění může být velmi vážným problémem, zvlášť pokud ho necháte zajít příliš daleko. Raději takovým obtížím předcházejte, a to pomocí jednoduchých metod. Mnohdy stačí jen konzumovat potraviny, které vašemu tělu neublíží, ale naopak mu dodají spoustu cenných vitaminů a minerálů. Jaké potraviny jíst a jak se ke svému tělu chovat?

Potřebujete kvalitní potraviny a pravidelný pohyb

Základem každého zdravého života jsou nejen kvalitní a zdravé potraviny, ale také pravidelný pohyb. Jen díky tomu se budete zdraví nejen cítit, ale budete tak i vypadat. Vysokokalorická strava spojená s kancelářskou prací nebude vhodná pro ty, kteří chtějí být zdraví a vyhnout se tak problémům se srdcem. Ve stravě takových lidí jsou bohužel potraviny, které našemu tělu dodají jen prázdné kalorie, a během chvíle bude znovu bez energie.

Mohlo by vás zajímat:  Hodnota pH půdy je při pěstování klíčem k úspěchu. Zjistit lze jednoduchými testy

Produkty, jako je sádlo, slanina, tučná masa nebo sýry, byste měli ze svého jídelníčku vymazat. Raději je nahraďte kvalitní zeleninou, ovocem a masem, které nebude tolik tučné a zároveň bude plné bílkovin a dalších důležitých látek. Jídelníček pak obohaťte také o mastné kyseliny, které najdete v kvalitních olejích.

Zdroj obrázku: Freepik

Omezte některé potraviny, budete nejen hubnout, ale také budete zdraví

Mořské ryby byste měli konzumovat pravidelně, a to nejméně dvakrát týdně. Poskytnete tím tělu omega-3 mastné kyseliny, které jsou dobré právě na srdce. Omezte hlavně jednoduché cukry, které se nacházejí v cukrovinkách, džemech nebo medu. Bohužel je ale najdete i v potravinách, ve kterých byste to na první pohled nečekali.

Mohlo by vás zajímat:  Kvalita půdy je základem pro každé pěstování. Zjistit pH zeminy lze několika způsoby

Pravidelně konzumujte také potraviny, které jsou plné bílkovin. Libové maso, ryby, mléčné výrobky nebo i další potraviny jsou vhodné ke každodenní konzumaci. U zdravých lidí je vhodné konzumovat i několik gramů soli denně, ale pokud máte problémy se srdcem, raději byste sůl měli omezit. Úplně vyloučit byste měli alkohol a také potraviny, které obsahují kofein.

Zdroj: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/disease-prevention/cardiovascular-disease/preventing-cvd/
Přidat na Seznam.cz