Old House Destroyed By Earthquake With Tiles Overgrown With Green Ivy

Jaro se blíží a zahrada se začíná probouzet. Na novou sezonu ji připraví několik kroků

Blíží se jaro, a tak bude nutné připravit zahradu na nadcházející sezonu. Není to jen o tom, abyste přichystali půdu pro nové rostliny. Musíte se postarat také o trávník, živý plot i další nezbytnosti, které jsou potřeba k tomu, abyste se na zahradě cítili dobře. Začněte chodníkem, poté se zaměřte na trávník, a nakonec dejte novou „barvu“ také zahradnímu nábytku.

O zahradu je nutné dbát, odměna v podobě úžasného výhledu vás nemine

Na čištění zahrady nebudete potřebovat žádné drahé prostředky. Nejdříve se zaměřte na cesty a chodníčky. Kolem nich odstraňte plevel, pak můžete použít tlakovou myčku, kterou odstraníte nečistoty. Pokud máte mezery ve spárách, na začištění použijte písek. Později během sezony postačí na čištění voda, mycí prostředek a kartáč, který nečistoty odstraní. Vyhýbejte se roztoku se solí, protože může působit agresivně a rostliny budou trpět.

Mohlo by vás zajímat:  Těšte se z bohaté úrody každý rok. Stačí dodržet jednoduchá pravidla při pěstování

Plevel můžete odstraňovat ručně, pořídit můžete také impregnaci. Rostliny patří na každou zahradu, ať jen pro dekoraci, nebo kvůli pěstování ovoce a zeleniny. Trávník důkladně prohrabejte a připravte si půdu, do které budete rostliny sázet. Dalším krokem by měla být vertikutace, která zajistí, že se voda a hnojivo dostane až ke kořenům rostliny.

Zdroj obrázku: Freepik

O trávník musíte pečovat, stejně jako o rostliny

Rostliny patří do každé zahrady. Dávejte si pozor, abyste je po zahradě správně rozmístili, protože některé vedle sebe být nemohou. Trávník ošetřete, na holá místa zasaďte trávu novou a hojně zalévejte. Pokud budete používat hnojiva, najděte taková, která obsahují dusík, draslík a fosfor. Použít můžete také organické hnojivo, jako je kompost.

Mohlo by vás zajímat:  Zahradní hortenzie si lze snadno namnožit. Metodu řízkování zvládne i začátečník

Trvalky musíte před sezonou oříznout. Nezapomeňte také na okrasné keře nebo zahradní nábytek. I ten bude potřeba ošetřit. Pořádně ho utřete od prachu a následně naneste olej, který ho ochrání od nečistot a také před deštěm.

Zdroj: https://www.urbancultivator.net/how-to-prepare-your-garden-for-spring-planting/
Přidat na Seznam.cz