Exotika

Supermarket? Ne, exotické plody můžete pěstovat i doma

Máme-li v dnešní době chuť na subtropické nebo tropické ovoce, obvykle zamíříme do nejbližšího supermarketu a jednoduše si jej koupíme. Takovéto ovoce však procestovalo půlku světa a o jeho čerstvosti nebo jakosti snad nemůže být ani řeč. Napadlo vás někdy, že byste si ovoce vypěstovali sami doma? Skutečně čerstvé a zcela bez chemických postřiků? Díky portálu semena.cz tuto možnost máte.

Někdy méně znamená více

V klimatických podmínkách České republiky se exotickému ovoci přirozeně nedaří tak dobře, jako v jeho domovině. Je proto nutné si uvědomit, že podomácku vypěstované plody se mohou od těch, co známe ze supermarketů, v mnohém lišit. Zřejmě budou menší, možná i na pohled méně atraktivní. Na druhou stranu však máme jistotu, že jsou vždy čerstvé, bez chemických postřiků a plné vitamínů. A právě vitamíny jsou mnohdy tím hlavním důvodem, proč exotické ovoce konzumujeme!

Mohlo by vás zajímat:  Čerstvě utržené citrusy doma mohou být skutečnost, jejich pěstování není nijak náročné

Od kiwi až po pomeranč

Jaké ovoce je vhodné doma pěstovat? Záleží jen na vás. Zvolte takové, které máte nejraději. Z nabídky exotických semen si můžete vybrat např. banánovník, granátovník, papayu, kiwi, pomerančovník a mnohé další. Dodržujte doporučené pěstební postupy dodavatele semen a dočkáte se až překvapivě dobrých výsledků.

Kousek ráje přímo u vás doma

Tropické či subtropické rostliny nemusíte pěstovat pouze kvůli plodům. Jejich nevšednost a atraktivita promění váš domov v jedinečnou oázu klidu, ve které se budete cítit jako v ráji. Kdo tvrdí, že za poznáním krásy kaktusů Pithaya musíte cestovat do Střední Ameriky? Že nádherný banánovník habešský lze spatřit jenom v Africe? Exotickou zahradu můžete mít přímo před svým domem. Stačí k tomu tak málo.

Mohlo by vás zajímat:  Sedlina z čaje se hodí nejen na kompost. Odhalte výtečné účinky čajových lístků

Zkuste si vypěstovat banánovník

VIDEO: Jak pěstovat ananas?

Přidat na Seznam.cz

Jedna odpověď na “Supermarket? Ne, exotické plody můžete pěstovat i doma”

Komentáře jsou uzavřené.