Koření nechybí snad v žádné kuchyni, některé druhy by měl mít doma ale každý
Jaké druhy koření by neměly chybět ve vaší kuchyni? Odpověď je přeci jasná: každá kuchyň by měla obsahovat ta nejzdravější koření, která nám trh a naše zahrada může nabídnout. Zde najdete seznam koření, které byste ve své kuchyni opravdu neměli postrádat. Koření je velmi důležité pro dochucení všech pokrmů. Neexistuje jídlo, do kterého by koření nebylo potřeba. Každé z nich má jinou chuť, vůni i použití. Které koření byste rozhodně měli mít doma?
Skořice
Skořici koupíte v obchodě buď mletou, nebo celou. Je zrovna jedním z těch koření, která nepoužíváme jen v kuchyni. Perfektně se hodí k vystěhování mravenců na zahradě, hojně se také používá v kosmetice i v přírodní medicíně. Skořice zlepšuje funkce mozku a také oddaluje proces stárnutí těla. Skořici můžete také aplikovat na bolavé a namožené klouby, má analgetické vlastnosti a je jednou z hlavních složek oblíbené tygří masti. Koupit se dá také skořicový esenciální olej, který lze vmasírovat do spánků a použít tak proti migréně.
Kurkuma
Pozitivní účinky kurkumy na lidské tělo byly dokonce prokázány i vědecky. Možná vás to překvapí, ale kurkuma má antibakteriální i protizánětlivé vlastnosti. Díky tomu dokáže pomoci s mnoha problémy. Může také zmírnit žaludeční problémy a virové infekce. Nejvíce se na kurkumě ovšem cení její protinádorové vlastnosti, kterými se vyznačuje. Nejlepší je kořen kurkumy, použít můžete i mleté koření, ale to nemá takové zdravotní účinky.
Hřebíček
Hřebíček je další z mnoha druhů koření, které je dobré mít pro všechny případy doma. Hřebíček se vyznačuje analgetickými účinky. Pokud vás bolí zub a nemáte možnost si hned zajít k zubaři, nebo nechcete trpět, než tam dojedete, to nejlepší, co můžete dělat, je žvýkat hřebíček. Kromě snížení bolesti má také protizánětlivé vlastnosti a dokáže perfektně osvěžit dech.
Zdroj: https://zestfulkitchen.com/10-essential-spices-and-dried-herbs-for-every-home-cook/