Cemetery 4653166 1280

Hroby našich blízkých mohou zdobit pěkné rostliny po celý rok, budou tak trvalou vzpomínkou

Pěstování rostlin a květin na hřbitově je náročná činnost. Jestliže hroby vašich blízkých navštěvujete jen málo, je to práce o to těžší. Stojí za to vybrat si rostliny, které vydrží dlouho na suchu a přežijí i podzimní mrazíky.

Květiny musí být přizpůsobeny místu, kde budou stát

Jaké rostliny na hřbitově přežijí i zimu, slunce nebo stín? Na slunných místech budou krásně vypadat muškáty a měsíčky, stejně jako karafiáty. Šrucha zaujme svými malými květy, vypadají jemně a elegantně. Rostliny jsou vhodné pro pěstování v květináčích, je ale nutné myslet na častější zalévání. Na náhrobcích vypadají skvěle trvalky – řebříček nebo rozchodník. Nemají vysoké nároky na půdu a mohou být delší dobu bez vody.

Mohlo by vás zajímat:  Na fotovoltaiku mají jít další miliardy, ministr životního prostředí Brabec potvrdil velký zájem

Na stinných místech není možné pěstovat okrasné květiny, ale hodí se sem sezónní rostliny jako begónie nebo jiné. Z malých keřů můžete zvolit mikrobiotu nebo plíživý tis. Kapradiny také mají rády vlhká a stinná místa. Zeleň bude zajištěna tisem nebo zimostrázem. Na podzim se se hodí vázy s řezanými květinami. Astry, karafiáty či gerbery – výběr je na vás.

Zdroj obrázku: Pixabay

Stálezelené rostliny jsou na hřbitově nenahraditelné

Zelené rostliny oživí náhrobky a symbolizují nesmrtelnost duše zesnulé osoby. Zimostráz je ideální rostlinou, díky které vytvoříte zelenou čáru kolem náhrobku. Břečťan je popínavá rostlina, která dodává lehkost. Brčál je považován za symbol věčnosti a nesmrtelnosti a na hřbitově vypadá velmi dobře.

Mohlo by vás zajímat:  V čištění hub většina houbařů chybuje. Poznejte správný a rychlý postup

Na slunečných místech dobře rostou bergénie, které v létě nádherně pokvetou. V částečném stínu můžete vysadit obyčejný tis. Dbejte na to, že nejen o květiny je třeba pečovat. Musíte se starat také o místo, kde rostliny budou stát. Dobře udržovaný hrob plný čerstvých květin bude pěknou vzpomínkou na nejbližší osoby, které již nejsou mezi námi.

Zdroj: https://www.pennlive.com/gardening/2017/05/cemetery_plants_flowers_to_mem.html
Přidat na Seznam.cz