Obyčejné mléko vaše rajčata ochrání před různými typy plísňových chorob. Díky tomu není třeba zatěžovat okolní přírodu chemickými přípravky. Proč je tento postřik tak efektivní? Je důležité, aby plodiny, které běžně konzumujeme, neobsahovaly chemikálie obsažené v různých pesticidech či jiných přípravcích. Ty mohou způsobit zdravotní komplikace. Naštěstí existuje celá řada přírodních směsí, které vzniku chorob spolehlivě zabrání. K jedné takové směsi je potřeba obyčejné mléko.
Většina ovoce a zeleniny pocházející z velkoobjemového zemědělství je napuštěna pesticidy. K jejich odstranění pouhé omytí vodou nepostačí, tyto prostředky totiž nejsou rozpustné ve vodě. Existují však účinné způsoby, které zabrání tomu, aby se tyto chemikálie dostaly do těla. Hrozbu představují také přípravky přírodního původu. Mohou obsahovat bakterie či jiné parazity, které pro naše zdraví představují potenciální hrozbu. Těch se můžeme účinně zbavit některým z následujících způsobů. Jedním z nejúčinnějších přípravků, které jsou běžně k dostání, je ocet.
Běžně se může stát, že stojíte před pultem s ovocem a uvažujete, zdali vezmete to z české zahrádky nebo to levnější dovezené z ciziny. Většinou sáhneme po tom levnějším, ale to bývá plné pesticidů. Jak se tedy správně rozhodnout? Co jsou to pesticidy Jedná se o chemické přípravky, jejichž účelem je zamezit vznikání chorob na plodinách a chránit je před nežádoucími škůdci. Sice jsou použity s dobrým úmyslem, ale ve finále jsou pro člověka ve velkém množství škodlivé.
Rajčata – červené ovoce, které je častokrát mylně označováno za zeleninu, není na pěstování snadné. Největší problémy nastávají při pěstování tradičních odrůd této oblíbené plodiny. Které chyby jsou nejčastější a jak se jim vyvarovat? Voda – základ života Jedním z předpokladů pro úspěšnou sklizeň těchto červených plodů je dostatečný přísun vody. Pro jeho dodržování pomůže kupříkladu instalace zavlažovacího sytému. V případě menšího počtu plodin postačí ukotvit jejich zalévání v denní rutině.
Pokud nekupujete veškeré jídlo u bio pěstitelů nebo malých domácích dodavatelů, pravděpodobně jste si vědomi toho, že potraviny, a zejména ovoce a zelenina, které konzumujete, bývají chemicky ošetřeny kvůli větší trvanlivosti, menší kazivosti a atraktivnějšímu vzhledu. Pesticidy a lešticí látky však nejsou rozpustné ve vodě, takže klasické omytí v proudu vody nás zbaví maximálně prachu. Jak tedy postupovat, abychom se zbavili co největšího množství chemických látek na povrchu našeho ovoce a zeleniny?
Pokud máte doma dýni a nevíte co s ní, inspirujte se našim článkem, ve kterém vám prozradíme 3 tipy, jak z ní připravit chutný a zdravý pokrm. Dýně je možná tak trochu opomíjenou zeleninou na našich talířích, ale je velmi zdravá a našemu tělu prospěšná. Své uplatnění najde nejen její dužina, která je lehce nasládlá a snadno stravitelná, ale i její semínka, z kterých se vyrábí dýňový olej.
I když už nás vždycky nebyly brambory jako doma, za několik set let stihly natolik zdomácnět, že je dnes najdeme snad v každé domácnosti. Jedí se…
Cukety jsou bezesporu skvělé a jejich pěstování je natolik nenáročné, že je lze na zahradách prakticky po celé České republice spatřit ve velkém množství. Určitě…