Zelená strava obnovuje buňky a stimuluje metabolismus, a to díky jedné zázračné látce
Chlorofyl najdeme hlavně v rostlinách, ale i lidskému tělu může prospět. Posiluje imunitu, urychluje obnovu buněk a také stimuluje metabolismus. Proto si každý den dejte poctivou porci zelené zeleniny, která je na tento prvek bohatá.
Mezi potraviny s chlorofylem patří špenát nebo petržel
Každý den si dejte čtyři porce syrové zeleniny, mezi kterou patří hlávkový salát, celer nebo špenát. Tento prvek ale najdete také v libovém masu a rybách, krupici nebo hrubozrnném chlebu. Dejte se na zelenou stravu, která by měla trvat až 12 týdnů. Jedině tak tělo využije výhody chlorofylu, který je známý také jako zelená krev.
Ke snídani si můžete připravit bílý sýr, salát z avokáda, okurku nebo petržel společně s limetkovou šťávou. K tomu si dejte celozrnný chléb, zelený čaj nebo římský salát s kuskusem. Je mnoho variant, jak si snídani obohatit. Přidejte do zeleniny zelený pepř nebo brokolici a nastartujte své tělo vodou s citronem.
Zelenou vlnou pokračujte po celý den
K dopolední svačině si připravte salát z kiwi a jablek a k němu jogurt. Nebo si můžete udělat sendvič s lososem, špenátem a kapary. Jako pití si dejte ovocný čaj. Oběd může být výživnější, proto si dopřejte hrachovou krémovou polévku, špagety s petrželkou, bazalkou a pestem nebo si dejte zeleninovou polévku s brokolicí. Zajímavou kombinací jsou krůtí rolky s okurkou a špenátem.
K odpolední svačině se bude hodit quiche koláč s vejci a kale se zeleným čajem, ale můžete si udělat také cuketové sušenky nebo koktejl z kale, špenátu, banánu a pomeranče. Večeře už by měla být lehčí. Dejte si brokolici s mandlovými a česnekovými vločkami nebo si v troubě upečte tresku. Ideální bude také červená řepa, pórek nebo celer. Už za několik měsíců na sobě poznáte, že se vaše tělo mění a vy se cítíte mnohem lépe. Chlorofyl je látka, která pomůže tělu nastartovat se a udržet ho v kondici.
Zdroj: https://www.healthline.com/health/liquid-chlorophyll-benefits-risks