Zázračný jablečný ocet dokáže s tělem velké změny. Stačí jediná lžíce denně
Jablečný ocet je pro mnoho lidí nezbytnou součástí kuchyně. Možná to ani nevíte, ale rozhodně ho nemusíte používat jen na vaření nebo pečení. Skvěle vám poslouží také jako domácí a zcela přírodní lék, díky kterému se zbavíte nejen přebytečných kil, ale také nepříjemných neduhů, které vás možná obtěžují v každodenním životě. Klíčem k úspěchu je ovšem správný způsob konzumace. Jak na to?
K čemu je jablečný ocet dobrý?
Přínosů je skutečně hodně. Pozitivní účinek zaznamená celé vaše tělo. Díky vysokému obsahu aminokyselin, pektinů a polyfenolických sloučenin, ale také menšímu množství draslíku, fosforu, hořčíku, železu, vápníku, kyseliny listové, vitamínů skupiny B a kyseliny askorbové, vám pomůže s mnoha nepříjemnostmi.
Dokáže regulovat hladinu cukru v krvi, snížit špatný cholesterol (LDL), posílit srdce, podpořit prevenci aterosklerózy i zácpy, odstranit patogenní bakterie z vašeho organismu, zmírnit příznaky pálení žáhy a mimo jiné vám také pomůže zhubnout. Zrychluje totiž metabolismus.
Jak ho správně pít?
Důležité je především tuto úžasnou tekutinu naředit. K tomu budete potřebovat jen obyčejnou převařenou vodu. Za začátku smíchejte jednu polévkovou lžíci jablečného octa na jeden šálek tekutiny. Postupně můžete trochu přidat, ale maximální doporučená dávka na jeden den jsou dvě polévkové lžíce. Pokud to uděláte špatně a dáte si příliš mnoho octa, můžete si překyselit jícen nebo žaludek.
Pro některé jedince nebude jednoduché s touto procedurou začít, protože chuť jablečného octa rozhodně nepatří mezi nejlepší na světě. Výrazná kyselost a intenzivní vůně vás mohou odradit, ale dejte tomu šanci. Abyste si lépe zvykli, můžete k němu přidat trochu medu nebo koření (např. kardamom), které sníží kyselost tekutiny. Můžete ho také přidat do smoothie, kde vám ovoce a zelenina pomohou maskovat nepříjemnou chuť a aroma.
Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar